Han har ikke meget hår, men vi elsker Kim Daugaard! - Sydsiden

Mød de nye kandidater til Fanafdelingens bestyrelse: Povl Arne Petersen

Mød Povl Arne Petersen, der stiller op til bestyrelsen i Fanafdelingen. Vi spørger ind til hans forhold til BIF og hans visioner for fremtiden.

Povl Arne Petersen, der stiller op til fanafdelingen i Brøndbys bestyrelse

Torsdag den 9. marts er der ordinær generalforsamling i Fanafdelingen. Udover at give en statusopdatering på, hvordan arbejdet med en ny værdiaftale med klubben skrider frem, skal der også vælges en ny bestyrelse.

I denne artikelserie taler vi med de nyopstillede kandidater til bestyrelsen, så du kan lære dem bedre at kende før, du skal stemme på torsdag.

Praktisk information om Fanafdelingens ordinære generalforsamling
  • Dato: 9. marts
  • Tidspunkt: 19.00-22.00
  • Sted: Michael Laudrup Lounge, Brøndby Stadion
  • Tilmelding: Her

I denne omgang snakker vi med Povl Arne Petersen.

VP: Hvem er du, og hvad laver du udenfor engagementet i Brøndby?

Povl Arne: Jeg er 54 år gammel, selvom både hjernen og hjertet har svært ved at acceptere dåbsattestens ubarmhjertige fakta. Jeg er uddannet journalist, og jeg har gennem en årrække været journalist og redaktør på flere dagblade – heriblandt 14 år på B.T. For nogle år siden skiftede jeg til kommunikationsbranchen, og jeg arbejder i dag som kommunikationsmedarbejder.

Jeg er den stolte far til to store teenagedrenge, hvor jeg er så heldig, at den ældste er blevet en lige så stor og lidenskabelig Brøndby-fan som jeg selv.

Som person er jeg nysgerrig og interesserer mig for samfundet omkring mig. Jeg god til at tale med alle mennesker, høj som lav, tyk som tynd. At vise interesse og respekt for de mennesker, jeg møder på min vej, er for mig en selvfølge – fck-fans undtaget.

Hvad er dit forhold til klubben, og har du tidligere været med i projekter, fangrupper, initiativer eller lignende i Brøndby?

Jeg er været Brøndby-fan siden midten af 80’erne. I de første del år som sofafan med lejlighedsvis besøg på stadion, hvis jeg da ikke dækkede kampene som journalist. Der var ikke andre i min omgangskreds, der interesserede sig for fodbold og blandt københavnske journalister er der stort set kun fck-fans.

Mit engagement er gennem de sidste 10-15 år vokset meget. Ikke mindst på grund af min nu næsten voksne søn, som deler min lidenskab for Brøndby. Så gennem de sidste cirka ti år har den stået på sæsonkort til Sydsiden og masser af udebaneture i ind- og udland. 

Jeg har støttet mange forskellige tiltag fra klubbens og fansenes side. Nu er tiden kommet til at tage næste skridt og selv gå forrest. Klubben og fanscenen er midt i en banebrydende tid, det vil jeg gerne være en del af og gøre mit til at præge i en positiv retning.

Hvordan ser den perfekte værdiaftale med GFH ud i dine øjne?

Først og fremmest gælder det om at sikre mindst én plads i selskabets bestyrelse med en skriftlig aftale. Lige nu har vi kun en plads på ejernes nåde via vedtægterne – vedtægter som ejerne kan lave om, når det passer dem. En skriftlig aftale er eventuelt fremtidige ejere også nødt til at leve op til.

Selvfølgelig vil det være dejligt, hvis Global Football Holdings uden videre nikkede ja til alle de punkter, som er oplistet af ”Familien Brøndby”. Men jeg tror, det bliver et langt sejt træk at få en tilfredsstillende aftale i hus. Der er markante krav fra fansenes side, men det er også op til GFH at vise ikke kun i ord men også med handling, at de gerne vil have os fans med på vognen.

Men om vi på kort sigt lykkes med at få alle vores ønsker igennem eller ej, så skal vi bide os fast i forhandlingsbordet. Kun ved at blive ved bordet kan vi sikre os den indflydelse, der gør Brøndbys fanscene til noget helt særligt. Klubben og fansene har brug for hinanden, hvis det unikke fællesskab på Vestegnen skal fortsætte.

Udover værdiaftalen, hvad bør så være Fanafdelingens vigtigste prioriteter på kort og lang sigt?

På kort sigt er den altoverskyggende prioritet, at Fanafdelingen går i spidsen for at samle alle fansene igen. Fanafdelingen skal vise, at den er for alle fans. Der er i mine øjne ingen rigtige eller forkerte fans – der er forskellige fans. Vi skal kunne være forskellige sammen. Det kræver respekt og forståelse for hinanden. Men den slags kommer ikke af sig selv, det kræver masser af god kommunikation og information. Og her kan jeg bidrage med mine evner og erfaringer.

Ud over værdiaftalen mener jeg, at fanafdelingen bør være i tæt dialog med foreningen. Et strategisk samarbejde mellem Fanafdelingen og foreningen/moderklubben vil på sigt kunne være en væsentlig faktor til at sikre indflydelse hos nutidige og fremtidige ejere og dermed bevare de værdier og det fællesskab, som er hele Brøndby IF’s fundament.

Hvad er dine ”mærkesager”, og hvad kan du bringe til bestyrelsen?

Diskussionen om flerklubsejere og generelt, og hvilke ejere dansk fodbold vil acceptere, bør løftes op på politisk plan. En arbejdsgruppe DBU kom i sommers med et rimeligt fornuftigt oplæg til regler på området. Men som det er lige nu, så er der intet formelt, der forhindrer saudiske prinser og lignende at opkøbe danske fodboldklubber. Det er så stor en trussel med de danske fodboldklubber som kulturinstitutioner, at det kræver politisk handling. Ligesom man var forudseende at gøre i Sverige, som blandt andet ved lov forbød flerklubsejere allerede i 1999.

Hvis jeg bliver valgt ind i Fanafdelingens bestyrelse, vil jeg gå i spidsen for tage kontakt til politikere på Christiansborg og gøre dem opmærksom på problemstillingen. Er danske politikere parate til klubber født af forenings-Danmark og baseret på frivillig arbejdskraft bliver ejet af arabiske prinser eller lignende, som vi ser med mange europæiske storklubber? Jeg har i forbindelse med mit arbejde tidligere stået i spidsen for den slags politiske kontakter. De erfaringer vil jeg gerne gøre brug i Fanafdelingen.

Selvfølgelig får vi ikke lavet en ny lovgivning her og nu. Men Fanafdelingen kan ­– eventuelt sammen med andre danske fangrupperinger – tage initiativ til at få startet en politisk debat på området.


Du kan se den fulde dagsorden til generalforsamlingen i Fanafdelingen her.

Er du ikke allerede medlem af Fanafdelingen, kan du blive medlem her.

Website | + posts

Medgrundlægger af VilfortPark.dk og redaktør her på siden. Jeg så min første Brøndby-kamp i 1997 på Brøndby Stadion. Mange årig sæsonkortholder på Sydsiden og rejsende fan til udebanekampe i Danmark og Europa.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments