Jeg ved ligeledes at JBA meget gerne saa vi havde fart og fysik, folk der giver sig 100pct, doer med stoevlerne paa - kort sagt folk der har aegte BIF DNA. - Oscar (På SSO)

Brøndby sælger Oskar Fallenius – Hvad gik galt for svenskeren?

Lynanalyse af Brøndbys salg af Oskar Fallenius. Vi ser nærmere på, hvor det gik galt for svenskeren, der floppede stort på Vestegnen.

Brøndby Sydsiden logo

Begejstringen var stor på Vestegnen, da Brøndby i januar 2021 hentede Oskar Fallenius til klubben fra svenske Brommapojkarna. Fallenius, der kostede omkring 1,25 millioner kroner, blev af daværende cheftræner Niels Frederiksen sammenlignet med Jesper Lindstrøm imens, at Carsten V. Jensen fortalte om, hvordan Brøndby havde fulgt offensivspilleren i lang tid.

Her lidt over to år efter er den nu 21-årige Fallenius dog fortid i Brøndby efter, at han er blevet solgt til svenske Djurgården. Han nåede blot 111 minutters Superliga-fodbold spredt over ti kampe i løbet af sine to år på Vestegnen, og i foråret var han udlejet til norske IK Start for at få spilletid. Her er alt det, du skal vide om Fallenius-salget:

  • Oskar Fallenius valgte i sin tid Brøndby foran flere andre klubber – heriblandt FC Nordsjælland, og han fik en kontrakt, der løb frem til sommeren 2024
  • Han var tiltænkt en rolle som Lindstrøms afløser som en målfarlig midtbanespiller
  • Han nåede ti Superliga-kampe for Brøndby med nul mål og nul assists
  • Oskar Fallenius er blevet solgt til Djurgården
  • Brøndby udlejede ham til IK Start i sidste sæson men tilbagekaldte ham i sommers, da han blev skadet
  • Fallenius udtalte i januar, at han ville kæmpe for en plads i Brøndby-truppen

LÆS OGSÅ: Mensah som anfører – Jesper Sørensen fejler i første store beslutning

Hvad gik galt for Fallenius?

Svenskeren kom til Brøndby halvvejs gennem mesterskabssæsonen. Han trådte ind i en Brøndby-trup, der på daværende tidspunkt var en relativt velsmurt maskine. Brøndby havde ikke en bred trup på daværende tidspunkt, men alle spillere i truppen udfyldte en rolle, og Niels Frederiksen havde hverken lyst eller grund til at ryste posen.

Fallenius fik i alt fem indhop i løbet af det forår, hvor Brøndby sikrede sig det første mesterskab i 16 år, og hans rolle i triumfen var altså begrænset. Sammen med andre unge spillere som Rezan Corlu, Mads Hermansen og Anis Ben Slimane, brugte han primært sin tid på bænken.

Som den eneste af den unge garde, blev han der dog. Fallenius blev købt som et alternativ til Jesper Lindstrøm, men han formåede ikke at hæve sit niveau efter skiftet til Vestegnen og tilspille sig en rolle på holdet.

Hverken til træning eller i reserveholdskampene viste han nok til at gøre sig fortjent til mere spilletid. Han besidder fine tekniske evner og en veludviklet målnæse, men han lod til at mangle mentaliteten og dræberinstinktet til at tage det nødvendige næste skridt i sin karriere i Brøndby.

LÆS OGSÅ: Da Brøndby reddede zambisk fodbold efter landets største tragedie

Da CV i sommeren 2021 solgte ud af profilerne, gav det mod forventning ikke Fallenius en plads på holdet.  Han kunne i stedet se Slimane tage en af pladserne på midtbanen, imens selv Corlu og Tobias Børkeeiet blev foretrukket foran svenskeren. CV så sig derudover nødsaget til at hente kreative Mathias Greve og alsidige Christian Cappis til for at styrke midtbanen.

Heller ikke i angrebet formået Fallenius at gøre væsentligt af sig. Han formåede at komme på tavlen imod Allerød og Aalborg Freja i DBU Pokalen, men han fik aldrig spillet sig tæt på holdet eller presset spillerne foran sig.

I januar sidste år blev han sendt på udlån til norske IK Start i jagten på mere spilletid. Det lod dengang til, at klubben stadig håbede på et gennembrud, men på trods af tre mål i 12 kampe i Eliteserien, er han altså nu fortid på Vestegnen.

Skridtet fra den svenske tredje division til Superligaen viste sig at være for stort for svenskeren. Han var en billig handel, men skriver sig alligevel ind i klubbens historie som et stort flop og et af flere CV-fejlindkøb i en periode, hvor truppen desperat kaldte på kvalitet.


Vilfortpark.dk er en uafhængig hjemmeside om Brøndby. Vi dækker stort og småt fra vores smukke klub, og vi sætter en ære i at give en stemme til alle medlemmer af den gule og blå familie med noget på hjertet.

Du kan følge os på Twitter, Facebook, YouTube og Instagram, og på den måde sikre dig, at du aldrig går glip af en opdatering fra os igen.

Website | + posts

Medgrundlægger af VilfortPark.dk og redaktør her på siden. Jeg så min første Brøndby-kamp i 1997 på Brøndby Stadion. Mange årig sæsonkortholder på Sydsiden og rejsende fan til udebanekampe i Danmark og Europa.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments