Det betød meget for mig, og Brøndby føltes som et hjem. Derfor gav jeg altid alt, jeg havde på og udenfor banen. At spille for Brøndby var en oplevelse, jeg vil sætte pris på i hele mit liv. - Chris Katongo (Fortalt til VilfortPark.dk om Brøndbys hjælp til Zambia efter, at deres landshold døde i en flyulykke i 1993.)

Efter Alpha-boykot: Nyt initiativ skal redde stemningen

Da Alpha få timer før kampstart i derbyet for to uger siden annoncerede deres ‘pause fra stemningsansvaret’, trak det gulvtæppet væk under atmosfæren på Brøndby Stadion. Alpha har været den primære stemningsskabende fangruppe på Sydsiden siden gruppens grundlæggelse i 2006, og resultatet var et af de stemningsmæssigt svageste derbys i lang tid. Alpha har nu

Brøndby Sydsiden logo

Da Alpha få timer før kampstart i derbyet for to uger siden annoncerede deres ‘pause fra stemningsansvaret’, trak det gulvtæppet væk under atmosfæren på Brøndby Stadion. Alpha har været den primære stemningsskabende fangruppe på Sydsiden siden gruppens grundlæggelse i 2006, og resultatet var et af de stemningsmæssigt svageste derbys i lang tid.

Alpha har nu gjort deres pause til et permanent boykot grundet Global Football Holdings indtog i Brøndby, men et nyt initiativ fra en gruppe gul-blå fans forsøger at få stemningen tilbage på sit gamle, høje niveau.

Sammen om vor klub

Det nye initiativ går under navnet ‘Sammen om vor klub’, og det blev startet uafhængigt af klubben af Brøndby-fans, der var utilfredse med stemningen ved derbyet imod fck. VilfortPark.dk har snakket med Rasmus, der er en af bagmændene bag Sammen for vor klub,.

Han beskriver folkene bag initiativet som værende mangeårige Brøndby-fans i alle aldre og begge køn. De første initiativtagere var også involveret i Brøndby Damer-foreningen, hvis formål er at få flere kvindelige fans på Brøndby Stadion.

“For os er capotårnet helligt og ikke bare et sted man indtager uden accept, respekt og forståelse for de følelser det vækker i folk”, fortæller Rasmus, “Alt det og meget andet satte gang i nogle tanker.”

I forbindelse med kvindeholdets hjemmekamp imod HB Køge i sidste weekend, mødtes Sammen om vor klub-folkene efter at have organiseret sig på en Discord-server. Her blev det diskuteret, hvordan de bedst muligt kunne rykke stemningen i en positiv retning.

“En opgave om at skabe visuel og vokal opbakning kræver professionalisme og mange frivillige timer. Til mødet mødte vi en 15 stykker op og fandt ud af alle hv-spørgsmålene. Hvem er vi? Hvad er vi? Hvorfor er vi? Det er vigtigt alle har samme fokus i det her, særligt med det korte tidspres vi arbejder i.”

“Vi skal samle, ikke splitte. Ikke for at agere som opposition men udelukkende med fokus på en koordineret stemning til næste hjemmekamp – vi kalder os derfor ‘ferieafløsere’. Vi vil være der for klubben og bidrage til den positive fankultur i Brøndby.”

Sådan bliver stemningen til AaB-kampen

Da Sammen om vor klub-folkene mødtes første gang, havde Alpha endnu ikke gjort deres stemningsboykot permanent. På dette tidspunkt havde de kun meldt en pause frem til vinterpausen. Alligevel ville det dog efterlade Brøndby med to uhyre vigtige hjemmekampe uden organiseret stemning.

Heldigvis har store dele af Brøndby-familien dog backet op om Sammen om vor klub-initiativet.

“Vores budget var 0 kr, så det har også givet nogle udfordringer. Heldigvis viste det sig, at der er så sindssygt mange ildsjæle og frivillige i og omkring Brøndbyernes IF, at vi står klar til søndag med kompetente unge capoer, to stortrommer, megafon, +500 flag, 9000 flyers og et banner til støtte af holdet. Vi har fået så meget positiv respons på det her tiltag, og det er ret rørende at der findes så mange frivillige i Brøndby, som hjælper.”

Ved hjemmekampen imod AaB på søndag vil der derfor igen være koordineret og koordineret stemning at finde på Brøndby Stadion.

“Folk kan forvente en koordineret stemningsindsats, hvor vi har gjort alt i vores magt for at skabe den helt fantastiske stemning på Stadion, som vi ved os Brøndby-fans er i stand til.”

Opfordring: Smør stemmen og husk halstørklæde

Selvom der igen vil være organiseret stemning og kompetente folk i capotårnet, har Sammen for vor klub alligevel en opfordring til alle de fans, der skal på stadion på søndag.

“God stemning kræver, folk har smurt stemmen til søndag og er villige til at stå sammen, og i den forbindelse vil vi gerne opfordre alle til at huske halstørklæde og gul trøje på søndag!”

Du kan følge Sammen om vor klub på Facebook, Instagram og Twitter for seneste nyheder her.

 | Website

Medgrundlægger af VilfortPark.dk tilbage i 2021 og redaktør her på siden. Jeg så min første Brøndby-kamp i 1997, og jeg fik mit første sæsonkort til 2005/06-sæsonen. Aktiv fan på Sydsiden og udebaner i Danmark og Europa frem til 2017. I dag magelig sæsonkortholder på langsiden.

Har dækket fodbold for flere medier i ind- og udland, og er blandt andet blevet publiceret i The Blizzard, The Moscow Times, These Football Times og citeret i BBC, The New Yorker, Talk Sport, P1, Radio 24syv, DR, Ekstra Bladet og mange andre steder i historier om fodbold.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments