Hash og guldbajere er ikke vejen til at blive en god fodboldspiller, men det er altså heller ikke nogen forhindring. - Thomas Thøgersen

Mød de nye kandidater til Fanafdelingens bestyrelse: Carsten Sloth

Mød Carsten Sloth, der stiller op til bestyrelsen i Fanafdelingen. Vi spørger ind til hans forhold til BIF og visioner for fremtiden.

Carsten Sloth, der stiller op til Fanafdelingens bestyrelse.

Torsdag den 9. marts er der ordinær generalforsamling i Fanafdelingen. Udover at give en statusopdatering på, hvordan arbejdet med en ny værdiaftale med klubben skrider frem, skal der også vælges en ny bestyrelse.

I denne artikelserie taler vi med de nyopstillede kandidater til bestyrelsen, så du kan lære dem bedre at kende før, du skal stemme på torsdag.

Praktisk information om Fanafdelingens ordinære generalforsamling
  • Dato: 9. marts
  • Tidspunkt: 19.00-22.00
  • Sted: Michael Laudrup Lounge, Brøndby Stadion
  • Tilmelding: Her

Det sjette og sidste portræt i serien er af Carsten Sloth.

VP: Hvem er du, og hvad laver du udenfor engagementet i Brøndby?

Carsten: Jeg hedder Carsten, er 34 år gammel, og jeg er til daglig folkeskolelærer.

I mit arbejde som lærer oplever jeg ofte, hvor meget et tilknytningsforhold til det lokale fodboldhold kan gøre for ens identitet, og det er blandt andet ønsket om at kunne give den følelse videre til kommende unge Brøndby-fans, der har fået mig til at stille op til bestyrelsen. 

Hvad er dit forhold til klubben, og har du tidligere været med i projekter, fangrupper, initiativer eller lignende i Brøndby?

Jeg er født og opvokset 500 meter fra Brøndby Stadion, og jeg er kommet der siden, jeg var dreng. Når man er en fodboldglad dreng i Brøndbyvester, så er det helt naturligt, at Brøndby IF kommer til at fylde en stor del af ens hverdag, og det har det gjort for mig siden 1990’erne. De seneste mange år er det foregået fra fast plads i “det gamle sving” i tårn 31/32 og på et hav af udebaneture i ind- og udland.

Jeg har ikke tidligere været involveret i fast organiseret arbejde omkring klubben eller i specifikke fangrupperinger, men jeg har siden annonceringen af salget været med til organiseringen af “Familien Brøndbys” aktiviteter. 

Hvordan ser den perfekte værdiaftale med GFH ud i dine øjne?

Først og fremmest skal Brøndby IF til alle tider være førsteprioritet uanset, hvordan et ejerforhold ser ud. Fodbolden, som vi kender den, er under angreb. Særligt spørgsmålet om flerklubsejere er blevet en ny virkelighed for mange fodboldfans – ikke kun i vores klub.

Jeg synes derfor, det er vigtigt, at vi som Brøndby-fans husker på, at vi heller ikke står alene med at være kritiske overfor denne nye type ejerforhold. Vi har i Brøndby altid brystet os af at gå forrest og sætte nye standarder for, hvordan tingene kan gøres, og det er vi forpligtet til endnu engang at gøre. Ved at tage denne kamp er vi også med til at danne skole for, hvordan andre klubber kan kæmpe for at bevare deres værdier. 

Jeg bakker op om de krav, der er oplistet af “Familien Brøndby”, og jeg håber, at vi med baggrund i disse kan komme frem til en aftale, der bliver stemt massivt igennem blandt Fanafdelingens medlemmer. Det er retfærdige krav, og det er på tide, at de nye ejere sætter handling bag ordene, når de siger, at de ikke ønsker at ændre på Brøndbys identitet. 

Udover værdiaftalen, hvad bør så være Fanafdelingens vigtigste prioriteter på kort og lang sigt?

Der kan ikke være nogen tvivl om, at Fanafdelingens største fokus det næste stykke tid skal ligge i arbejdet med at sikre en så stærk aftale med de nye ejere som muligt. Derudover er det vigtigt, at vi får udbygget arbejdet med at gøre Fanafdelingen til en vigtig samarbejdspartner for diverse sociale tiltag. Mit hjerte brænder for Vestegnen som helhed, og jeg synes, der ligger et uforløst potentiale i at få aktiveret medlemmerne i disse projekter. 

Vores klub er skabt af mennesker, der kastede kræfter ind i foreningslivet og løftede i flok, og det er en værdi, der altid har været enormt vigtig for mig. Det skal derfor også være en prioritet for Fanafdelingen at sætte projekter i verden, der kan give folk nem mulighed for at involvere sig i det i frivillige arbejde. 

Hvad er dine ”mærkesager”, og hvad kan du bringe til bestyrelsen?

Siden jeg var ung, har jeg været vant til at lave frivilligt arbejde. En stor del af min ungdom blev brugt i diverse organisatoriske projekter, og jeg har mange års erfaring fra bestyrelsesarbejde i forskellige organisationer. Jeg vil tage disse erfaringer med mig ind i arbejdet i Fanafdelingens bestyrelse. 

Jeg er vant til at skulle få “folk op af sofaen”, og jeg vil arbejde på, at så mange som muligt også føler, at de kan være reelt aktive i Fanafdelingens arbejde. 


Du kan følge Carsten på Twitter her

Du kan se den fulde dagsorden til generalforsamlingen i Fanafdelingen her.

Er du ikke allerede medlem af Fanafdelingen, kan du blive medlem her.

 | Website

Medgrundlægger af VilfortPark.dk tilbage i 2021 og redaktør her på siden. Jeg så min første Brøndby-kamp i 1997, og jeg fik mit første sæsonkort til 2005/06-sæsonen. Aktiv fan på Sydsiden og udebaner i Danmark og Europa frem til 2017. I dag magelig sæsonkortholder på langsiden.

Har dækket fodbold for flere medier i ind- og udland, og er blandt andet blevet publiceret i The Blizzard, The Moscow Times, These Football Times og citeret i BBC, The New Yorker, Talk Sport, P1, Radio 24syv, DR, Ekstra Bladet og mange andre steder i historier om fodbold.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments