De har jo nogle personligheder, der tiltrækker den kulørte presses interesse. - Jes Høgh (Sagt om FCK's spillere i 1994)

Brøndby trøje – Se alle trøjerne gennem tiden

Der findes næppe ret mange danskere, hvis nogen overhovedet, der ikke kan genkende den berømte gule og blå Brøndby trøje. Over hele det ganske land kan man, især når vejret er godt, se den smukke trøje i gader og stræder, og på denne side kan du finde alt om både historiske såvel som den nye Brøndby trøje.

Brøndby trøje 2024

Brøndby har til sæsonen 2023/2024 fået både ny hjemmebanetrøje. Trøjen er produceret af Hummel, og den har ingen hovedsponsor på maven for første gang siden 2013. Dette skyldes, at Danske Spil, der er hovedsponsor, ikke ønsker at benytte pladsen på trøjens front.

Brøndby hjemmebanetrøje 2024

Brøndbys hjemmebanetrøje for 2024 er som sagt lavet af Hummel. Dette ses tydeligt på trøjen, da det er den samme trøje som landsholdet og flere andre Hummel-sponserede klubber spiller i. Det er kun farven og så enkelte mindre detaljer, der adskiller de forskellige trøjer.

Brøndby udebanetrøje 2024

Den nye udebanetrøje er i høj grad designet af fans hvilket kommer stærkt til udtryk. Trøjen er inspireret af Vestegnen og har til formål at hylde de blå-gule fans. Ideen med trøjen er ifølge klubben at “illustrere klubbens identitet og ophav” hvilket til høj grad også kan ses på trøjedesignet. Selve illustrationerne på trøjen er udarbejdet af Tatoo by Hans som har udsmykket et hav af Brøndbyfans med unikke tatoveringer.

Illustrationerne på trøjen er yderligere udviklet på samme måde som tatoveringer designes, og spillertrykket bagpå ligner også mere en vestegnstatovering end et normalt spillertryk på en fodboldtrøje.

Som sagt er designet af trøjen inspireret af Vestegnen, og motiverne på trøjen stammer da også fra området omkring vores elskede stadion. Boligblokkene i Brøndbyøster, S-toget, stadion og meget mere er alt sammen repræsenteret på trøjen.

Her kan du købe en Brøndby trøje

Hvert eneste år køber tusindvis af Brøndby fans den nye trøje til dem selv eller deres nærmeste. Her kan du blandt andet købe den nye Brøndby trøje:

 • Brøndby Shoppen (online og offline)
 • Unisport
 • Intersport
 • Sportmaster
 • Den Blå Avis (second hand)

Vi anbefaler dog altid, at du køber dine Brøndby trøjer, såvel som alt andet merchandise, i Brøndby Shoppen. Her kan du både handle online eller besøge butikken ved Brøndby Stadion. Når du handler direkte i Shoppen, så sikrer du, at flest mulig af dine penge går direkte til klubben. Du skærer så at sige mellemmanden ud af ligningen, og dermed hjælper du klubben med lidt ekstra rent økonomisk.

I det store hele betyder dette naturligvis ikke det helt store for klubbens økonomi, men det er en af de ting, man som fan kan gøre, hvis man er klar til at påtage sig lidt ekstra besvær for klubbens skyld. Når du køber en ny Brøndby trøje i Unisport for eksempel, så tager de nemlig en del af prisen til deres egen lomme.

Brøndby trøje til børn

Man kan selvfølgelig sagtens købe en Brøndby trøje til børn. Trøjerne bliver produceret helt ned til de yngste fans’ størrelse. Du kan købe Brøndby børnetrøjer i størrelserne:

 • 68
 • 80
 • 92
 • 104
Brøndby trøje og shorts i børnestørrelse.

Det letteste sted at finde en Brøndby trøje til børn er i Brøndby Shoppen. Her kan du også få navn og nummer bag på trøjen, hvis du ønsker dette. Det er dog værd at bemærke, at der på de mindste trøjer er begrænset plads grundet deres størrelser.

Når du køber ind i Brøndby Shoppen får du også et par spillershorts i børnestørrelse med sammen med din Brøndby børnetrøje.

Hvornår kommer den nye Brøndby trøje?

En af de ting fans ser mest frem til er præsentationerne af den nye Brøndby trøje. Typisk præsenterer klubben en ny hjemmebanetrøje hver anden sæson, imens der ligeledes kommer en ny udebanetrøje hver anden sæson. De nye trøjer præsenteres aldrig i samme sæson, og på den måde kan marketingsafdelingen altid sælge en ny trøje til fansene.

De nye hjemmebanetrøjer præsenteres altid før sæsonstarten, hvilket vil sige i starten af juli. Udebanetrøjerne er lidt sværere at sætte i system, da de kan blive præsenteret på alle tider af sæsonen. Sidst men ikke mindst sker det fra tid til anden, at klubben præsenterer såkaldte 3. trøjer. Dette kan ligeledes ske på alle årets dage.

Den bedste måde at holde sig opdateret på, hvornår den nye Brøndby trøje kommer er ved at følge klubben på de sociale medier. Nye trøjer bliver altid lanceret med fuld fanfare, som det kan ses i videoen om trøjen fra 2021/2022-sæsonen, og det er derfor svært at undgå at opdage, når der kommer nye Brøndby trøjer. Vi vil selvfølgelig også dække det her på Vilfort Park.

Brøndby trøjer gennem tiden

Der har været mange legendariske Brøndby trøjer gennem tiden. En tur på Sydsiden giver en god mulighed for at se en masse forskellige trøjer, hvoraf nogle af dem vil være helt tilbage fra de tidlige 1990’ere.

For mange er de forskellige trøjer forbundet med sportslige minder. Det er for eksempel umuligt at se trøjen med den horisontale blå Codan-stribe uden at tænke på Champions League-kampene i 1998, imens den gule Hummel-trøje uden sponsor altid vil lede tankerne hen på sejren i Horsens i 2013.

Forneden kan du finde et galleri over alle Brøndby trøjer gennem tiden. Du kan både se hjemmebane- og udebanetrøjer.

Særlige Brøndby IF trøjer

I årenes løb har der været flere særlige Brøndby trøjer. Mange af disse er blevet eftertragtede samlerobjekter blandt fans, og de bliver handlet for store beløber, da antallet af producerede trøjer er lavt.

Grunden til at disse trøjer er blevet lavet varierer. Størstedelen af dem er velgørenhedstrøjer. Det var for eksempel tilfældet med den Ukraine-trøje, Brøndby benyttede i 2022 efter Ruslands invasion af landet. Her blev spillernes trøje solgt på auktion efter kampen, hvorefter overskuddet gik til krigens ofre.

Derudover er der også ofte blevet produceret særlige trøjer som en del af fejringen af store bedrifter. Efter Michael Laudrups hold vandt the double i 2005, blev der for eksempel produceret en særlig guld-trøje, som spillerne bar i slutningen af sæsonen.

Forneden kan du læse om nogle af de særlige Brøndby trøjer, der er blevet båret af spillerne i årenes løb samt se billeder.

Ukraine-trøjen

I forbindelse med Superliga-kampen imod SønderjyskE i februar 2022 spillede de gul-blå i en særlig Ukraine-trøje. På den normalt blå udebane-trøje og på shortsene, var der et ukrainsk flag påsyet. Trøjerne blev efterfølgende solgt på auktion, og alle pengene gik til Red Barnets arbejde i Ukraine. I alt blev der samlet over 500.000 kroner ind til det gode formål.

Brøndby legendetrøje

Hvert år hylder Brøndby og trøjesponsoren Hummel en udvalgt Brøndby legende med en særlig trøje. Disse trøjer benytter spillerne sig af i en enkelt hjemmekamp, og fansene kan samtidig købe den særlige trøje. Siden denne tradition blev indført, har klubben hyldet følgende spillere:

 • Kim Vilfort
 • John “Faxe” Jensen
 • Per Nielsen

Den særlige Brøndby legendetrøje er en efterligning af en historisk trøje, som den udvalgte legende spillede i, og de kan købes i Brøndby Shoppen. Trøjerne trykkes altid kun i et begrænset oplag, og det gælder som regel om at være tidligt ude, hvis man vil være sikker på at få en udgave.

Guldtrøjer

Når der vindes guld, bliver der som regel også produceret en Brøndby guld trøje. Desværre er der længere mellem mesterskaberne i disse dage, men dette var både tilfældet i 2005 og i 2022. Trøjerne her er utrolig eftertragtede, og det kan være svært at få fingrene i en, hvis man ikke er hurtig. Trøjerne er populære samlerobjekter, og for mange fans er de uvurderlige minder om uforglemmelige sæsoner. Disse trøjer produceres altid i begrænsede oplag, og derfor skal man, ligesom med de andre særlige Brøndby trøjer, være hurtigt ude.

Retrotrøjer

Den letteste måde at få en Brøndby retro trøje er ved at købe en af legendetrøjerne. Men hvis man skal have en ægte retrotrøje, så er det straks lidt sværere. Disse trøjer sælges nemlig ikke i nogle af de officielle butikker. Du skal købe dem fra enten medfans eller samlere.

Der findes et hav af Facebook-grupper for folk, der køber og sælger retrotrøjer og match worn trøjer. Derudover kan det også være et forsøg værd at benytte sig af SSO, hvor du kan være heldig at finde en sælger. Det gælder kort sagt om at komme i kontakt med så mange fans som muligt, hvis du vil købe en ægte retrotrøje.