Brøndby IF har intet at gøre med København. Det er en uafhængig forstad vest for København, og er en arbejderklasse-klub - Alexander Zorniger

Brøndbys historie – dag for dag

Brøndby IF har en rig og lang historie. Læs hvad der skete præcis på denne dag i tidligere år eller led efter specifikke datoer. Kalenderen dækker både stort og småt, og enhver læser vil formentlig være enig i, at Brøndby IF har en rig historie.

1996
Peter Møller spiller sin første landskamp som Brøndby-spiller, sin fjerde i alt, da Danmark slår Sverige 1-0 i en træningskamp.
1996
Ole Bjur debuterer på det danske landshold i en venskabskamp imod Sverige, der vindes 1-0. Bjur scorer kampens enlige mål.
2003
Brøndby IF slår Dinamo Minsk med 3-0 på hjemmebane i UEFA Cup-kvalifikationen.
2008
Brøndby IF vinder 4-0 på udebane over FC Haka i Europa League-kvalifikationen. Målene scores af Duncan, Lorentzen, Williams og Peter Madsen.
2013
Chile og Irak mødes i en træningskamp på Brøndby Stadion. Chile vinder 6-0 efter to mål af Alexis Sanchez.

Kalenderen dækker de største kampe og sejre, berømte citater, store præstationer af (tidligere) Brøndby-spillere, landsholdsdebuter og meget mere. Her er både plads til de gode og de negative episoder, der har kendetegnet vores alles liv som Brøndby-fans.

Mangler vi en begivenhed?

Vores mål er at gøre kalenderen så fyldestgørende som muligt. Vi er bevidste om, at vores nuværende kalender bestemt ikke er perfekt, og vi søger derfor konstant at udvide den med nye begivenheder.

Derfor vil vi også meget gerne høre fra dig, hvis du har noget, du mener mangler. Det kan som bekendt være både stort og småt så længe det på en eller anden måde er relateret til Brøndby IF. Vi vil også gerne høre om historierne bag kendetegnene på Vestegnen. Ved du f.eks., hvornår møllen blev opsat, eller hvornår Brøndby Kommune fik sit våbenskjold, så skriv til os!

Det eneste vigtige, når du giver os et tip på en begivenhed er, at du har en præcis dato og årstal for, hvornår det fandt sted. Brug boksen forneden til at indsende dine forslag.