Års dårlige resultater og omtale, fyringer og nedtur har lagt en sort sky hen over Brøndby Stadion, og jeg ved ikke, hvordan den nogensinde skal komme væk igen - Peter Madsen (Sagt om hans comeback til Brøndby)

Mød de nye kandidater til Fanafdelingens bestyrelse: Rasmus Augustesen

Mød Rasmus Augustesen, der stiller op til bestyrelsen i Fanafdelingen. Vi spørger ind til hans forhold til BIF og hans visioner for fremtiden.

Billede af Rasmus L. Augustesen, der stiller op til Fanafdelingen i Brøndby.

Torsdag den 9. marts er der ordinær generalforsamling i Fanafdelingen. Udover at give en statusopdatering på, hvordan arbejdet med en ny værdiaftale med klubben skrider frem, skal der også vælges en ny bestyrelse.

I denne artikelserie taler vi med de nyopstillede kandidater til bestyrelsen, så du kan lære dem bedre at kende før, at du skal stemme på torsdag.

Praktisk information om Fanafdelingens ordinære generalforsamling
  • Dato: 9. marts
  • Tidspunkt: 19.00-22.00
  • Sted: Michael Laudrup Lounge, Brøndby Stadion
  • Tilmelding: Her

Den første vi snakker med er Rasmus Augustesen.

VP: Hvem er du, og hvad laver du udenfor engagementet i Brøndby?

Rasmus: Jeg er 31 år og arbejder til dagligt med online markedsføring. Meget af mit arbejde går med kommunikation, det at skabe værdi og inspirere. Jeg blev bidt af fodbolden i 90’erne, da jeg som barn så Tipslørdag og selv spillede fodbold.

Jeg så meget Olsen Banden da jeg voksede op, og som Brøndbyfan igennem de seneste 20 år har jeg, lidt romantisk, kunne drage paralleller mellem Brøndbyernes IF og den lille mands kamp mod kapitalismen.

Hvad er dit forhold til klubben, og har du tidligere været med i projekter, fangrupper, initiativer eller lignende i Brøndby?

Jeg er fast stadiongænger og sæsonkortholder gennem mange år. Brøndby og positiv fankultur betyder rigtig meget for mig. Min forlovede synes helt sikkert, at jeg er skør, men hun er vild med, at jeg er så passioneret og engageret.

I august startede jeg en indsamling til de unge fck-fans, som fik frarøvet deres trøjer i et S-tog. Initiativet kastede meget kærlighed af sig, og hele fodbold-Danmark støttede op. Det viser mig, at man sagtens kan have forskellige tilhørsforhold, og stadig være fælles om at elske sporten. Initiativet gjorde, at jeg af foreningen Danske Fodboldfans blev nomineret til fanprisen “Årets Positive Fanindslag”.

Derudover har jeg været med til at starte faninitiativet Sammen Om Vor Klub, hvor jeg har brugt oceaner af tid på koordinering, kommunikation, visuel og vokal stemning og med møder med klubben før det nye ejerskab blev præsenteret.

LÆS OGSÅ: Efter Alphas stemningsboykot: Sammen Om Vor Klub skal redde stemningen

Hvordan ser den perfekte værdiaftale med GFH ud i dine øjne?

Den perfekte værdiaftale for mig er en aftale, som styrker de grundpiller fodbolden er bygget på – en fair konkurrence og en sport med integritet. Den perfekte aftale inkluderer og giver os fans en grad af ejerskab. Brøndby betyder meget for mange, og en aftale skal sørge for, at vi bevarer identiteten og den lokale forankring.

Ønskescenariet er, at vi i Brøndby får lavet de store handlinger af professionelle, som er ansat af de folk, som er valgt ind af klubbens medlemmer. Det ser man i Tyskland og Sverige, f.eks..

Udover værdiaftalen, hvad bør så være Fanafdelingens vigtigste prioriteter på kort og lang sigt?

På kort sigt ser jeg en vigtig opgave i, at vi bliver ved med at mødes og snakke med hinanden. Snakken på sociale medier bliver ofte unuanceret og kastet til med mudder. Det oplever jeg heldigvis ikke sker i og omkring stadion. Vi skal udnytte de unikke faciliteter, vi har i Brøndby for at mødes, snakke, reflektere og respektere hinanden. I Fanzonen, i Hytten og til Fanafdelingens åbne møder. Det skal faciliteres mere i fremtiden.

På langt sigt skal Fanafdelingen prioritere at søge endnu mere indflydelse. Jeg ser gerne, at vi får mere end én plads i Bestyrelsen. Det mener jeg, vi som fans realistisk godt kan sigte hen imod.

Jeg ser også gerne Fanafdelingen tage skridt hen imod en kampagne og et samarbejde mellem danske fodboldfans. Et samarbejde, som giver alle fans en samlet stemme. En stemme for at sikre fodboldens integritet, sportens ånd og den fair konkurrence – samt undgår lignende private lukkede ligaer som vi så med European Super League-forsøget. Samme bevægelser er skabt i hhv. Tyskland og England.

Hvad er dine ”mærkesager”, og hvad kan du bringe til bestyrelsen?

For mig handler en fodboldklub om dens lokalsamfund; at arbejde for dette, skabe glæde – skabe sorg. En fodboldklub er altid med sit lokalsamfund, og et lokalsamfund er altid med sin fodboldklub. Dét øjeblik det bånd bliver brudt, så går samfundet op i syningen. Jeg vil arbejde for at det ikke kommer til at ske i Brøndby.

Vi skal bevare det tætte bånd til samfundet gennem socioøkonomisk arbejde, gennem indsamlinger til velgørende formål og frivilligt arbejde. Altsammen med Brøndbyernes IF som afsender.

Jeg bringer frisk energi og gåpåmod. Jeg er som type en person, som aldrig giver op eller lader udfordringer stoppe mig. Jeg finder en vej frem – og det samme vil jeg gøre i Fanafdelingen.


Du kan følge Rasmus på Twitter her.

Du kan se den fulde dagsorden til generalforsamlingen i Fanafdelingen her.

Er du ikke allerede medlem af Fanafdelingen, kan du blive medlem her.

 | Website

Medgrundlægger af VilfortPark.dk tilbage i 2021 og redaktør her på siden. Jeg så min første Brøndby-kamp i 1997, og jeg fik mit første sæsonkort til 2005/06-sæsonen. Aktiv fan på Sydsiden og udebaner i Danmark og Europa frem til 2017. I dag magelig sæsonkortholder på langsiden.

Har dækket fodbold for flere medier i ind- og udland, og er blandt andet blevet publiceret i The Blizzard, The Moscow Times, These Football Times og citeret i BBC, The New Yorker, Talk Sport, P1, Radio 24syv, DR, Ekstra Bladet og mange andre steder i historier om fodbold.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments