En sød lille buttet fyr, som var et meget behageligt menneske - Per Nielsen (Sagt om Giovanni Rector)

Belgisk ekspert om Vanlerberghe: Han er elsket af fansene

Hvem er Jordi Vanlerberghe? Læs vores portræt af Brøndbys nyindkøbte belgier, hvor vi blandt andet ser nærmere på hans styrker og svagheder.

Brøndby-spilleren Jordi Vanlerberghe

Få dage før januars transfervindue lukker, har Brøndby endelig hentet den første nye spiller i form af 27-årige Jordi Vanlerberghe, der kommer til fra belgiske Mechelen. Ifølge bold.dk betaler Brøndby 4,5 millioner kroner for den belgiske defensiv spiller, hvis kontrakt med Mechelen ellers udløber efter sæsonen. Han har fået en kontrakt, der løber frem til sommeren 2027, og han slutter sig til truppen med det samme.

Hvem er Jordi Vanlerberghe?

Navn: Jordi Vanlerberghe
Fødselsdag: 27. juni, 1996 (27 år)
Nationalitet: Belgier
Position: Centerforsvar og defensiv midtbanespiller
Tidligere klubber: Mechelen, Club Brügge, Oostende
Landskampe: 8 U21 landskampe og 1 mål for Belgien

En fysisk stærk belgier

Vanlerberghe er en alsidig herre, der for Mechelen både har spillet i centerforsvaret samt på den defensive midtbane. Han er dog bedst på i centerforsvaret, hvor han da også har spillet størstedelen af sine kampe i denne sæson. 15 gange er han startet inde i centerforsvaret, imens det blot er blevet til fire kampe på midtbanen ifølge Transfermarkts data.

”Vanlerberghe er en fysisk stærk spiller, ” fortæller den belgiske fodboldjournalist Claudio Reulens, der dækker belgisk fodbold tæt for VoetbalNieuws.be. ”Han er helt sikkert en af de bedste spillere hos KV Mechelen. Han er også elsket af fansene.”

Vanlerberghe har spillet for Mechelen 2004, hvor han var en ung knægt. Han fik sin debut for førsteholdet i 2012/2013-sæsonen, og bortset fra to korte ophold hos Club Brügge og Oostende, har han altså brugt hele sit fodboldliv i klubben. I alt har han spillet 183 ligakampe for sin barndomsklub og scoret 13 mål.

I en tidlig alder etablerede han sig som en profil for Mechelen, hvilket sikrede ham et skifte til storklubben Club Brügge i 2017, da han var 21 år. Skiftet blev dog ingen succes for den unge Vanlerberghe, der blot nåede otte kampe og et enkelt år i Brügge før, at han blev udlejet til Oostende og senere tilbage til Mechelen. Mechelen endte med at købe ham tilbage, og her har han altså igen etableret sig som en stor profil og fanfavorit, hvilket bestemt ikke er uden grund.

”Han er en god header, stærk i duellerne, og han har helt sikkert fine tekniske kvaliteter,” fortæller Reulens, der roser Vanlerberghes defensive egenskaber. ”Han er en god tackler, og han er god til at opfange bolden. [På midtbanen red.] har han også styrken og bevægelsen til at spille mellem begge felter. Han har gode løb, der kan skabe plads for medspillerne.”

Den store belgier har dog også sine begrænsninger.

”Han er 1,90 meter høj, så han er ikke den mest mobile spiller. Han er ikke en særlig kreativ spiller, og hans lange afleveringer er heller de bedste. Han vælger som regel altid den korte, sikre aflevering.”  

Mechelen-fans under en kamp i 2018.

Sulten efter nye oplevelser

Vanlerberghe, der bliver 28 år til sommer, står nu foran sit første udlandsophold i karrieren. At flytte væk fra de trykke og hjemlige rammer kan skræmme mange spillere, men Reulens forventer ikke, at nyindkøbet løber ind i kulturproblemer.

”Jeg tror, at han vil passe godt ind i dansk fodbold. I Belgien spillede han for Club Brügge, men han var kun 21 år gammel dengang, og han slog ikke til for en af landets største klubber. Han er en mere moden spiller nu, og han bringer balance ind på holdet,” forklarer han.

Netop sulten efter at prøve noget nyt og tage det næste skridt, er en af grundene til, at Vanlerberghe nu skal prøve kræfter med Superligaen. Han havde nemlig muligheden for at forlænge med Mechelen, der længe forsøgte at overtale ham til at blive. Det er derfor også en mand, der har en positiv indflydelse i omklædningsrummet, der kommer til Vestegnen. Samtidig er det en relativt rutineret spiller, der har spillet næsten 200 kampe i den belgiske liga samt repræsenteret samtlige belgiske ungdomslandshold, som Brøndby får.

”Han er en stille og rolig fyr, der følte sig klar til at tage det næste skridt. Med hans alder og kontraktudløbet var tidspunktet perfekt i forhold til at prøve noget nyt. Det var velkendt, at han var åben for et skifte,” forklarer Reulen overvejelserne bag Vanlerberghes danske skifte.

Selvom folk forventede, at han ville forlade Mechelen, lå en transfer til Danmark ikke umiddelbart i kortene. Vanlerberghe er dog repræsenteret af firmaet Stirr Associates, der har masser af forbindelser til Danmark og Norden. Det er samme agentfirma, der repræsenterer danskerne Alexander Scholz, Nikolas Dyhr, Nicolas Madsen, de tidligere Superliga-spillere Igor Vetokele og Raphael Onyedika samt flere islændinge.

Vanlerberghe støder til Superliga-holdet med det samme, og han kan potentielt få debut, når Brøndby spiller træningskamp imod Real Salt Lake i næste weekend i Portugal.

Hvad synes du om købet af Jordi Vanlerberghe? Del din holdning i kommentarsporet forneden.


Vilfortpark.dk er en uafhængig hjemmeside om Brøndby. Vi dækker stort og småt fra vores smukke klub. Vi sætter en ære i at give en stemme til alle medlemmer af fanscenen. Du kan følge os på XFacebookYouTube og InstagramPå den måde kan du sikre dig, at du aldrig går glip af en opdatering fra os igen.

 | Website

Medgrundlægger af VilfortPark.dk tilbage i 2021 og redaktør her på siden. Jeg så min første Brøndby-kamp i 1997, og jeg fik mit første sæsonkort til 2005/06-sæsonen. Aktiv fan på Sydsiden og udebaner i Danmark og Europa frem til 2017. I dag magelig sæsonkortholder på langsiden.

Har dækket fodbold for flere medier i ind- og udland, og er blandt andet blevet publiceret i The Blizzard, The Moscow Times, These Football Times og citeret i BBC, The New Yorker, Talk Sport, P1, Radio 24syv, DR, Ekstra Bladet og mange andre steder i historier om fodbold.

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Helge Frederiksen
Helge Frederiksen
5 months ago

Fantastisk køb af os…. Kan kun blive godt