Hvis det ikke ender med masseanholdelser, hundebid og knippelsuppe, bliver man jo nærmest skuffet. Alle parter. For pokker stå i at gejle det hele op, og så sker der så ikke noget. - Politiassistent Steffen Mogensen (Sagt om, hvad der foregår i en betjents hoved inden et derby)

Guldkamp i Brøndby: Den fulde guide til søndagens brag

Vi gør dig klar til søndagens mesterskabskamp imod AGF. Find alt du skal vide omkring søndagens festligheder her.

Brøndby flag

Den sidste spillerunde i Superligaen står for døren, og Brøndby står med gode kort på hænderne for at vinde det danske mesterskab. Vi giver dig her alt det, du skal vide om den sidste spillerunde, så du kan blive klar til søndagens drama.

Hvordan bliver Brøndby mestre?
Hvad sker der på stadion på søndag?
Hvor kan jeg varme op til kampen?
Hvad sker der, hvis Brøndby bliver mestre?
Er der march før kampen?
Er der stadig billetter til kampen?
Hvordan kan jeg se kampen med andre Brøndby-fans, hvis jeg ikke har billet?
Hvilke turneringer kan Brøndby kvalificere sig til?

Hvordan bliver Brøndby mestre?

Efter fck’s nederlag til AGF mandag aften er det udelukkende FC Midtjylland, vi skal bekymre os om. Kort sagt skal Brøndby ”bare” matche Midtjyllands resultat for at blive mestre. Det vil sige, at hvis FCM vinder, så skal vi vinde, imens vi kan nøjes med uafgjort, hvis de spiller uafgjort.

En Brøndby-sejr vil altså sikre mesterskabet, så længe FCM ikke henter otte mål på os til målscoreren.

Hvis Midtjylland taber, bliver Brøndby også mestre uanset hvad, hvis vi bare undgår at tabe med otte mål mere end dem.

Billede, der viser stillingen i Superligaen efter 31. spillerunder af 2023/2024-sæsonen.

Hvad sker der på stadion på søndag?

Klokken 17.00 er der kickoff på Brøndby Stadion til Brøndby – AGF. Før kampen har både klub og fans stået for at arrangere en lang række aktiviteter, så alle kan varme op til den store kamp. Forneden kan du se tidsplanen for de forskellige aktiviteter før Brøndby – AGF.

Tidsplanen for dagen lyder som følger:

 • 12.00: Fanmarch starter fra Brøndbyøster Torv
 • 12.00: Alle fanzoneområder åbner
 • 12.00: Rainey & the Gravey Train spiller i Ebbe Skovdahl Fan Lounge
 • 13.00: Brøndby Women – AGF på Bane 2 i Kvindeligaen
 • 13.00: Benny Jamz spiller i Store Fanzone
 • 14.00: Alle indgange til stadion åbner
 • 14.00: Tue West spiller i Fanzonen
 • 14.00: Hoffe & Jacobsen spiller i Ebbe Skovdahl Lounge
 • 14.30: Sivas spiller i Store Fanzone
 • 15.00: Brøndby IF opfordrer folk til at gå imod indgangene
 • 17.00: Brøndby – AGF starter

Klokken 13.00 spiller Brøndby Women imod AGF i Kvindeligaen. Her kæmper Brøndby ligeledes om mesterskabet, da de er to point efter FC Nordsjælland på førstepladsen med tre runder igen. Det er altså en livsvigtig kamp, man passende kan se før herrernes guldkamp. Kampen bliver spillet på Bane 2, der ligger ved siden af Fanzonen.

Hvor kan jeg varme op til kampen?

Som det ses på billedet ovenover, er der flere steder, hvor man kan varme op til kampen. Udover de grønne områder omkring stadion gælder dette:

 • Fanzonen
 • Store Fanzone
 • Skovdahl Loungen
 • Familie Loungen

Alle fire steder vil der være foodtrucks, der sælger mad samt selvfølgelig salg af drikkevarer som øl og sodavand. Foodtrucksne byder både på klassisk fastfood som burgers, flæskestegssandwich og kebab, men også specialiteter som latinamerikanske empanadas, libanesisk mad og paninis fra Italien. Derudover er der diverse dessert- og kaffeboder også.

Oversigt over Store Fanzone ved Brøndby Stadion.
Oversigt over Store Fanzone ved Brøndby Stadion. Kilde: Brondby.com

Hvad sker der, hvis Brøndby bliver mestre?

Da mesterskabet på ingen måde er sikkert, er der ingen officiel plan for, hvad der sker. Det er dog sikkert, at der i så fald vil være præmieoverrækkelse på Brøndby Stadion efter kampen. Før det sker skal der dog sættes en scene op i midtercirklen, hvilket kan tage en halv times tid.

Derudover er der også risiko for en såkaldt pitch invasion, hvor euforiske fans stormer banen. Dette skete i 2021, og det vil udskyde medaljeceremonien, da man i så fald skal rydde banen for fans først. Uanset hvad kan man godt regne med at skulle blive en time eller to på stadion efter kampen, hvis man vil have det hele med.

Hvis Brøndby bliver mestre, vil festlighederne herefter fortsætte udenfor stadion. Det gælder både i Fanzonen, i Hytten samt i hele området omkring stadion.

Er der march før kampen?

Ligesom før mesterskabskampen i 2021 er der arrangeret march søndag. Det er Alpha, der har arrangeret den. Marchen går fra Brøndbyøster Torv, der ligger lige ved siden af Brøndbyøster Station, klokken 12.00.

Herfra går turen til Brøndby Stadion, hvor man altså kan varme op før kampen i Hytten, Fanzonen eller i det omkringliggende område.

Der er blevet opfordret til, at alle har gult tøj på.

Er der stadig billetter til kampen?

De sidste billetter til kampen blev solgt onsdag. Dermed er det umiddelbart ikke muligt at købe billetter til kampen længere. I tilfælde af at sæsonkortholdere eller billetholdere frigiver deres billetter, kan der dog blive sat enkelte billetter til salg. Disse vil i så fald blive sat til salg på kampdagen.

Derudover er der flere af Brøndbys sponsorere, der lige nu kører konkurrencer på sociale medier for billetter. Det kan derfor godt betale sig at holde øje med Facebook og Instagram, hvis man vil prøve at vinde en gratis billet.

Fodbold Forening Brøndby har også en konkurrence på sin Facebook-side, hvor man kan vinde to billetter. Det kræver naturligvis, at man er medlem af foreningen. Den kan du deltage i her:

Der vil muligvis være billethajer, der sælger billetter til overpris. Vi opfordrer på det kraftigste til, hverken at købe eller sælge billetter til andet end den pålydende værdi. Det er nemlig både ulovligt og umoralsk at udnytte sine medfans på denne måde.

Hvis man opdager folk, der sælger billetter til overpris, bør man kontakte klubben og vedhæfte bevis. Hvis Brøndby kan identificere sælgeren, vil billetten blive annulleret og sat til salg igen, har direktør Ole Palmå lovet.

Hvordan kan jeg se kampen med andre Brøndby-fans, hvis jeg ikke har billet?

Selvom du ikke har billet til kampen, kan du stadig nyde guldkampen med medfans. I anledning af kampen åbner Brøndby den normale Fanzone bag Sydsiden for alle fans. Det betyder dog også, at man ikke kan bruge Fanzonen som indgang til stadion som normalt. Det vil sige, at fans uden billet stadig kan varme op til kampen med deres medfans i den almindelige Fanzone.

Derudover laver Brøndby en ekstra fanzone til alle dem, der ikke har billet. Den kendes som Store Fanzone.

Store Fanzone kommer til at ligge på P1-parkeringspladsen ved siden Michael Laudrup Loungen og Hytten. Her vil der være storskærme og plads til 10-15.000 mennesker.

Hvis man ikke har mulighed for at komme til Vestegnen for at se kampen, er der også andre muligheder for at se kampen med ligesindede i resten af Danmark. Der findes mange sportsbarer, der viser kampen, hvor Brøndby-fans har arrangeret at mødes.

Brøndby-Fan Jylland har lavet en stor oversigt over alle de sportsbarer, hvor Brøndby-fans har arrangeret at mødes til mesterskabskampen rundt omkring i Danmark. Der findes naturligvis et hav af andre sportsbarer, der viser kampen også, men nedenstående steder har lokale fans arrangeret events. Du kan altså være sikker på at se Brøndby – AGF i godt selskab med medfans her:

 • Aarhus – To Kolde
 • Varde – Big Ben
 • Kolding – Den Engelske & Domhuset
 • Randers – Barrys Pub
 • Hjørring -Postgaarden
 • Holstebro – Nørrelands Bodega & Roxy Malt
 • Silkeborg – Roxy Malt
 • Bornholm – Aakirkeby Hallerne
 • Ballerup – Format Biograf
 • Vejle – Lumskebugten
 • Fredericia – Den Engelske
 • Ringsted – Baghuset
 • Aalborg – Irish House
 • Frederiksværk – Slusen
 • Amager – Café Sundbyvester & Johns
 • Skjern – Pakhuset
 • Odense – City 4
 • Herlev – Cecilie’s
 • Taastrup – City 2
 • Skive – Goal Sport Bar
 • Svendborg – Børsen
 • Rødovre – Rødager Bodega

Det kan varmt anbefales at følge Brøndby-Fan Jylland på Twitter for fremtidige opdateringer om arrangementer for BIF-fans rundt omkring i landet.

Vi opdaterer naturligvis løbende listen, og vi hører også gerne fra folk, der afholder mesterskabsarrangementer – store såvel som små.

Hvilke turneringer kan Brøndby kvalificere sig til?

fck’s nederlag betød også, at Brøndby er sikre på at slutte i top to i næste sæson. Det betyder, at vi også har kvalificeret os til europæisk fodbold.

Hvis Brøndby bliver mestre, skal vi naturligvis spille i Champions League. Her vil vi træde ind i 2. kvalifikationsrunde i den såkaldte Champions Path. Det vil sige, at vi kan møde mestrene fra de lande, der ligger 15-55 på UEFA’s koefficientliste. Dermed kan vi ikke møde toerne fra de større ligaer, der ligger på 6.-14. pladsen på koefficientlisten.

For at kvalificere os til Champions League-gruppespillet skal vi samlet slå tre modstandere. I 2. kvalifikationsrunde, 3. kvalifikationsrunde og play off-runden. Det var i play off-runden, vi tabte til Red Bull Salzburg i 2021.

Lodtrækningen til 2. kvalifikationsrunde finder sted den 19. juni. Skulle Brøndby tabe i Champions League-kvalifikationen, vil vi ryge over i Europa Leagues Champions Path-kvalifikation. Taber vi her, vil vi ryge videre til Conference League.

Hvis Brøndby derimod slutter på andenpladsen, står den på Conference League-kvalifikation. Her vil vi ligeledes træde ind i 2. kvalifikationsrunde. Her vil vi ligeledes skulle kæmpe os igennem tre kvalifikationsrunder før, at vi når gruppespillet.

I Conference League er der dog ingen trøstepræmie, hvis man bliver slået ud i kvalifikationen.  

Er der noget, du mangler svar på før søndagens kamp? Skriv en kommentar


Vilfortpark.dk er en uafhængig hjemmeside om Brøndby. Vi dækker stort og småt fra vores smukke klub. Vi sætter en ære i at give en stemme til alle medlemmer af fanscenen. Du kan følge os på XFacebookYouTube og InstagramPå den måde kan du sikre dig, at du aldrig går glip af en opdatering fra os igen.

 | Website

Medgrundlægger af VilfortPark.dk tilbage i 2021 og redaktør her på siden. Jeg så min første Brøndby-kamp i 1997, og jeg fik mit første sæsonkort til 2005/06-sæsonen. Aktiv fan på Sydsiden og udebaner i Danmark og Europa frem til 2017. I dag magelig sæsonkortholder på langsiden.

Har dækket fodbold for flere medier i ind- og udland, og er blandt andet blevet publiceret i The Blizzard, The Moscow Times, These Football Times og citeret i BBC, The New Yorker, Talk Sport, P1, Radio 24syv, DR, Ekstra Bladet og mange andre steder i historier om fodbold.

Subscribe
Notify of
guest
11 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ole Larsen
Ole Larsen
1 month ago

Fantastisk guide – mange tak 💛💙

Morten Bregnhøj
Morten Bregnhøj
1 month ago

Super guide! Har kun et spørgsmål til maden som bliver serveret, kan se der er steder hvor jeg kan købe en durumrulle er der mulighed for at få falafel i da jeg ikke spiser kød?

Morten Bregnhøj
Morten Bregnhøj
1 month ago
Reply to  Toke Theilade

Perfekt mange tak for hurtig svar 👍🏻

Alfred
Alfred
1 month ago

Fed guide! Er det bedst at cykle til torvet eller tage med det offentlige? Også ift. at komme hjem efter kampen uden alt for meget trafik

Rasmus Sprotte
Rasmus Sprotte
1 month ago

På Bornholm bliver der storskærm i Aakirkeby-hallerne.

https://www.facebook.com/share/RUAphS9joWhTz2Gh/

Søren Egeberg
Søren Egeberg
1 month ago

Rødager bodega viser osse kampen på storskærm