Pilen peger kun på Thomas og staben. Elmander var Thomas og Pers beslutning - ingen andre. Der er ikke leveret - længere er den ikke, og det får konsekvenser. - Jan Bech Andersen (På SSO)

Mensah som anfører: Jesper Sørensen fejler i første store beslutning

Kevin Mensah er ny anfører for Brøndby IF, men det lugter af at være en dårlig beslutning af Jesper Sørensen. Læs hvorfor det er tilfældet her.

Brøndby-spilleren Kevin Mensah under en fodboldkamp.

346. Så mange dage er det siden, at Kevin Mensah sidst var på banen i en Superliga-kamp for Brøndby IF. 135. Så få dage har Kevin Mensah tilbage af sin kontrakt med Brøndby. Alligevel er højrebacken i dag blevet udnævnt til ny anfører.

Jesper Sørensen kaldte Kevin Mensah den naturlige arvtager som anfører på grund af hans position som viceanfører og lederevner. Begge grunde er, sammen med det faktum, at Mensah er den spiller, der har været en del af førsteholdet i længst tid, fine argumenter for, hvorfor den sympatiske back skal have armbindet.

Desværre er der dog, i mine øjne, endnu stærkere argumenter for, hvorfor Jesper Sørensens første store beslutning som cheftræner er skudt helt ved siden af.

  1. Mensah har ikke udsigt til at blive fast i foråret
  2. Mensah har ikke spillet en førsteholdskamp siden marts sidste år
  3. Mensahs kontrakt udløber efter sæsonen
  4. Brøndby har bedre alternativer

LÆS OGSÅ: Tre ting vi lærte af januar: Om CV, JBA og Jesper Sørensen

Brøndby går ind i et umådeligt vigtigt forår, hvor vi først skal forsøge at spille os i top seks og herefter forhåbentlig kvalificere os til Europa. Det samtidig med, at der er uroligheder uden for banen, hvor spillerne formentlig kan se frem til at spille uden organiseret stemning fra Sydsiden igennem det meste af foråret.

Af den grund er det naturligvis altafgørende at have en anfører, der rent faktisk er på banen så meget som muligt for at lede holdkammeraterne. Det er ikke noget, vi kan forvente, at Mensah kommer. I hvert fald ikke i de resterende fem kampe af Superligaens grundspil.

Mensah er ikke startet inde i nogle af Brøndbys træningskampe. Sebastian Sebulonsen og Daniel Wass er begge startet inde på højreback, imens Blas Riveros og Christian Cappis er blevet foretrukket på venstreback. Det tyder altså på, at Mensah lige i øjeblikket er tredjevalg på de to backer.

Foto: Werner100359/Wiki Commons

Den sympatiske højreback er først vendt tilbage fra sit lange skadesmareridt i januar. Han har siddet ude i næsten et år, og, på trods af hårdt arbejde i fitnesscentret, så vil det tage lang tid at få kampformen tilbage. Korsbåndsskader er grimme og svære at komme tilbage fra – især for ældre spillere som 31-årige Mensah. Selv hvis han var god nok til at starte inde, ville Mensah altså næppe være i fysisk stand til faktisk at spille fast for Brøndby i foråret.

LÆS OGSÅ: Da Brøndby reddede zambisk fodbold efter landets største tragedie

Dertil kommer der hele kontraktsituationen. Kevin Mensah har en halv sæson tilbage af sin kontrakt, og hans fremtid er dermed usikker. Der er næppe den store interesse i ham udefra på grund af den lange skadespause, men det kan et godt forår naturligvis ændre på.

Et andet spørgsmål er, hvorvidt de to parter kan blive enige om en kontraktforlængelse. Vil Mensah sluge en lønnedgang for at blive på Vestegnen, som Kasper Fisker for eksempel var villig til, eller vil han jagte et udlandseventyr før karrierens efterår?

Brøndby er heller ikke tjent med at have en anfører med usikkerhed om fremtiden. Anføreren er truppens hjørnesten, og hvis vi ikke ved, hvor hans fremtid ligger skaber det unødvendig usikkerhed og tvivl. Netop dette var ofte et problem med Andreas Maxsø grundet hans offentlige ønske om at komme væk og den lave frikøbsklausul.

Sidst men ikke mindst kan man undre sig over, hvorfor Mensah står foran Brøndbys to bedste spillere i efteråret – Daniel Wass og Ohi Omoijuanfo. Førstnævnte er et oplagt bud på en anfører med hans fortid i klubbens ungdomsafdeling, erfaring og selvfølgelig tårnhøje niveau, imens Ohi virker som en oplagt suppleant. Begge er endda med i truppens anførergruppe nu, og de er begge sikre startere hver eneste kamp.

Jesper Sørensen tog det sikre valg, da han skulle udpege Brøndbys nye anfører. Han kunne have lagt den første sten i genopbygningen af Brøndby, men i stedet udskyder han formentlig bare en uundgåelig ændring med et par måneder. Beslutningen lugter af ubeslutsomhed og frygt for at tage de svære første skridt.


Vilfortpark.dk er en uafhængig hjemmeside om Brøndby. Vi dækker stort og småt fra vores smukke klub, og vi sætter en ære i at give en stemme til alle medlemmer af den gule og blå familie med noget på hjertet.

Du kan følge os på Twitter, Facebook, YouTube og Instagram, og på den måde sikre dig, at du aldrig går glip af en opdatering fra os igen.

Website | + posts

Medgrundlægger af VilfortPark.dk og redaktør her på siden. Jeg så min første Brøndby-kamp i 1997 på Brøndby Stadion. Mange årig sæsonkortholder på Sydsiden og rejsende fan til udebanekampe i Danmark og Europa.

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Torben Lollike
Torben Lollike
1 year ago

Det undrer mig, at i de mange indlæg, der har været omkring Jesper Sørensens valg af anfører, er der ingen – heller ikke ovenstående – der forholder sig til, hvilke opgaver en Brøndby-anfører skal løse. Hvis man tror, at en anfører (lidt forenklet sagt) bare skal råbe ‘kom så!’ en gang i mellem inde på banen, så forstår jeg godt, at man kan undrer sig over valget. Hvis man tror, at en anfører i Brøndby også har mange forskellige opgaver med truppen, trænerne før og efter kamp, så tænker jeg, at Jesper sammen med trænerteamet og efter samtaler med flere spillere, har truffet det rigtige valg.
Så meget kredit giver jeg nemlig Jesper og trænerteamet.