Jeg kan bedst ramme det ved at fortælle, at helt nede på syvende miniput kan du se vindermentalitet. - Kim Vilfort (Sagt om sjælen i Brøndby)

Værdiaftale & fremtiden: Nyheder fra Fanafdelingens debatmøde

Find de vigtigste informationer fra onsdagens debatmøde i Fanafdelingen om den kommende afstemning om værdiaftalen med Brøndby og Global Football Holdings.

Brøndbys capo fra Alpha under et møde i Fanafdelingen

Den 11. juni skal Fanafdelingens medlemmer stemme om vedtagelsen af den samlede værdiaftale, og i den forbindelse blev afholdt Fanafdelingen onsdag aften et debatmøde. Her gennemgik foreningens bestyrelse aftalen og besvarede spørgsmål fra fremmødte fans.

Mødet var det første siden forhandlingerne med Global Football Holdings’ startede og dermed også første mulighed for bestyrelsen for at svare på spørgsmål fra medlemmerne.

Vi bringer her et overblik over de vigtigste meldinger og nyheder, der ikke tidligere har været meldt ud offentligt.

Hvem forhandlede Fanafdelingen med?

 • Fanafdelingen forhandlede før sammenbruddet med Johannes Rupert og Scott McLachlan fra GFH’s bestyrelse samt Ole Palmå. Efter sammenbrudet var Scott Krase fra GFH også med i forhandlingerne
 • GFH’s repræsentanter var alle tegningsberettiget på både GFH og Brøndbys vegne. Dermed var det ”de rigtige” folk fra GFH, der deltog i forhandlingerne
 • Det er Fanafdelingens samlede vurdering, at GFH vil overholde alle punkter i både den juridiske aftale samt hensigtserklæringen

Hvilke punkter fik Fanafdelingen ikke igennem?

 • Begrænse GFH’s muligheder som flerklubsejer ved at handle internt mellem klubber
 • Udelukke muligheden for udbetaling af dividende
 • Fjerne mulighed for at sælge stadionnavnet
 • Få indflydelse på den næste ejer efter GFH

Selvom ovenstående punkter ikke kom med i værdiaftalen, var der alligevel positive nyheder for bekymrede fans.

Bestyrelsen regner ikke med, at der nogensinde vil blive udbetalt dividende – altså andel af eventuelt overskud til aktionærerne. GFH ser det som ubetydelige småpenge, og deres forretning går på at øge Brøndbys værdi gennem udvikling af spillere og kvalifikation til europæisk fodbold. At udbetale dividende vil gøre det sværere.

Bestyrelsen forventer heller ikke, at GFH på kort eller lang sigt har planer om at sælge stadionnavnet. Derudover fik man ind i aftalen, at klubben skal tage Fanafdelingen i dialog, hvis et salg af stadionnavnet en dag bliver aktuelt.

Da GFH ikke vil tillade indflydelse på en eventuel ny ejer af Brøndby, vil Fanafdelingen i stedet arbejde med Divisionsforeningen og DBU omkring regler for ejerskab af danske fodboldklubber.

Hvad betyder værdiaftalen for Alpha?

Siden GFH’s overtagelse af Brøndby, har Alpha som bekendt haft et stemningsboykot. Alpha var repræsenteret ved mødet af den normale capo på Sydsiden Nicklas Lagerstorf, der også er i Fanafdelingens bestyrelse. Om Alphas holdning til værdiaftalen og en eventuel tilbagevenden til deres stemningsmæssige aktiviteter fortalte han:

 • Alpha er gået i tænkeboks og vil endnu ikke sige, hvordan de forholder sig til aftalen
 • Alpha melder ud på deres kanaler, hvordan de forholder sig til aftalen, når de ved det
 • Her vil de også melde ud omkring deres fremtidige aktiviteter på tribunen
 • Dette vil ske inden afstemningen den 11. juni

Hvad betyder værdiaftalen for fremtiden?

Et af de store diskussionspunkter siden GFH’s indtræden har været, hvad der sker, hvis de sælger klubben videre. Det løftede bestyrelsen sløret for onsdag.

 • Værdiaftalen vil også være gældende for en ny ejer, hvis GFH sælger Brøndby videre
 • En ny ejer vil kunne opsige værdiaftalen med seks måneders varsel
 • Bestyrelsen forventer, at Brøndby fans står sammen om aftalen og bakker op om den som fællesskab
 • Det har ikke indflydelse på aftalen, hvis Brøndby bliver afnoteret fra børsen
 • Fanafdelingen vil arbejde for, at Brøndby IF fortsat skal være børsnoteret
 • Succeskriteriet for afstemningen er et overvældende flertal. Hverken 51 % eller 60 % flertal vil være tilfredsstillende
 • Fanafdelingen har ingen plan, hvis værdiaftalen bliver nedstemt. Der er ingen Plan B

Det skal du vide om afstemningen

Den 11. juni klokken 13.00 i Fanzonen på Brøndby Stadion afholder Fanafdelingen ekstraordinær generalforsamling. Her skal foreningens medlemmer stemme om vedtagelsen af den samlede værdiaftale med klubben.

Alle medlemmer af Fanafdelingen kan, såfremt de ikke er i restance, stemme. Det kræver dog, at man møder op fysisk. Har man ikke mulighed for at møde op i Fanzonen, kan man give fuldmagt til et andet medlem. Hvert medlem kan kun modtage én fuldmagt. Deadline for afgivelse af fuldmagt er 24 timer før mødets start.

Er man endnu ikke medlem af Fanafdelingen, kan man godt nå at tilmelde sig og komme med til generalforsamlingen.

Man tilmelder sig generalforsamlingen på Fanafdelingen.dk, når man er logget ind.

Website | + posts

Medgrundlægger af VilfortPark.dk og redaktør her på siden. Jeg så min første Brøndby-kamp i 1997 på Brøndby Stadion. Mange årig sæsonkortholder på Sydsiden og rejsende fan til udebanekampe i Danmark og Europa.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments