Jeg vil gerne udføre mirakler i Brøndby. Men jeg er ingen frelser. - Auri (Sagt efter tiltrædelsen som cheftræner i 2011)

Tre ting vi lærte af januar – Om JBA, CV og Jesper Sørensen

Januar var en begivenhedsrig måned i Brøndby. Jesper Sørensen havde første arbejdsdag som cheftræner, og vi oplevede det første transfervindue efter Global Football Holdings opkøb af klubben. Derudover kom der tre nye spillere til i form af Rasmus Lauritsen, Frederik Winther og Håkon Evjen. Så hvad lærte vi af januar? Det ser vi nærmere på

Brøndby Stadion

Januar var en begivenhedsrig måned i Brøndby. Jesper Sørensen havde første arbejdsdag som cheftræner, og vi oplevede det første transfervindue efter Global Football Holdings opkøb af klubben. Derudover kom der tre nye spillere til i form af Rasmus Lauritsen, Frederik Winther og Håkon Evjen. Så hvad lærte vi af januar? Det ser vi nærmere på her.

Lektion 1: Jan Bech skal have mundkurv på hurtigst muligt

Bestyrelsesformand Jan Bech Andersen har en uheldig vane med at gå i medierne med store armbevægelser og flotte løfter. Det bliver GFH nødt til at få sat en stopper for hurtigst muligt ved at lære ham, at han ikke behøver svare på samtlige spørgsmål fra journalisterne samt at komme med politikersvar fra tid til anden.

Gennemsigtighed er fedt, men det er uopfyldte løfter og garantier ikke. Jan Bech har endnu en gang lovet mere end, han kunne holde, hvilket skaber uro og utilfredshed hos fansene. En uro, der meget let kan undgås med en lidt smartere kommunikationsstrategi.

Op til denne måned garanterede Jan Bech transfers i Vallys-klassen. Af de tre nyindkøb er det kun Lauritsen, der kan puttes i den boks. Og det kræver endda lidt god vilje, da han sad på bænken i Zagreb og kostede cirka fem millioner kr. mindre end Vallys.

LÆS OGSÅ: Da Brøndby reddede zambisk fodbold efter landets største tragedie

Lektion 2: Intet er ændret på transferfronten

Hvis man håbede på, at Global Football Holdings’ opkøb af Brøndby ville ændre måden, klubben agerer på i transfervinduerne, blev man skuffet. På trods af Jan Bech offentligt opfordrede CV til at være tidligere ude med vores transfers, skete det ikke.

Håkon Evjen blev hentet til klubben den 17. januar, imens Frederik Winther og Rasmus Lauritsen blev hentet henholdsvis den 31. og 30. januar – altså lige før lukketid.

Vi har tidligere dækket, hvordan CV’s tøven koster Brøndby dyrt på pointkontoen hver sommer i form af elendige sæsonstarter. Prisen er ikke ligeså høj om vinteren grundet den lange vinterpause og februars træningslejre i Syden, men det ville stadig klæde klubben for en gangs skyld at forlade et transfervindue uden en stank af desperation klæbende til tøjet.

Lektion 3: Jesper Sørensen har fået en god start

Ansættelsen af Jesper Sørensen vakte ikke meget begejstring på de sociale medier, hvor størstedelen af kommentarerne var skeptiske. Den tidligere U21-landstræner har dog fået en fin start på sin tid som Brøndby-træner.

Mathias Kvistgaarden, Joe Bell og Mads Hermansen har alle rost Sørensen, og resultaterne har også været gode. Brøndby vandt begge januars træningskampe, 4-1 over Hvidovre og 2-1 over Elfsborg, og spillet så fint ud. Der er endda håb for, at Jesper Sørensen kan forløse nogle af de spillere, der havde det svært under Niels Frederiksen. Både Marko Divkovic og Carl Björk tegnede sig i hvert fald for mål og solide præstationer i de forgangne træningskampe.

Truppen er netop nu i Portugal på træningslejr, og under Atlantic Cup forventer vi for alvor, at Sørensens tilgang til spillet begynder at komme til udtryk.


Vilfortpark.dk er en uafhængig hjemmeside om Brøndby. Vi dækker stort og småt fra vores smukke klub, og vi sætter en ære i at give en stemme til alle medlemmer af den gule og blå familie med noget på hjertet.

Du kan følge os på Twitter, Facebook og YouTube, og på den måde sikre dig, at du aldrig går glip af en opdatering fra os igen.

 | Website

Medgrundlægger af VilfortPark.dk tilbage i 2021 og redaktør her på siden. Jeg så min første Brøndby-kamp i 1997, og jeg fik mit første sæsonkort til 2005/06-sæsonen. Aktiv fan på Sydsiden og udebaner i Danmark og Europa frem til 2017. I dag magelig sæsonkortholder på langsiden.

Har dækket fodbold for flere medier i ind- og udland, og er blandt andet blevet publiceret i The Blizzard, The Moscow Times, These Football Times og citeret i BBC, The New Yorker, Talk Sport, P1, Radio 24syv, DR, Ekstra Bladet og mange andre steder i historier om fodbold.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments