Jeg vil vove den påstand, at når Brøndby går ud til en kamp, er der næsten garanti for god fodbold og underholdning - Peter Schmeichel (Sagt før pokalfinalen i 1989, som Brøndby vandt.)

Status på lejesvendene: Hvordan har de udlejede spillere præsteret?

Hvordan har Brøndbys udlejede spillere præsteret for deres midlertidige klubber? Vi ser nærmere på Che, Björk, Salech og Cappis’ præstationer.

Parkeringsplads foran Brøndby Stadion

Brøndby sendte i sommers fire spillere afsted på udleje. Justin Che, Carl Björk, Yousef Salech og Christian Cappis blev alle udlånt for at skaffe dem mere spilletid, end Jesper Sørensen og Brøndby IF kunne garantere.

Ingen af de fire har for alvor fået deres gennembrud i gult og blåt endnu, og lejeopholdene var en kærkommen mulighed for at få kampe i benene og kæmpe sig tættere på startopstillingen i Brøndby til næste sæson.

Der er nu gået en halv sæson siden, at de fire unge spillere forlod Vestegnen, og det er tid til at tage temperaturen på, hvordan deres lejeophold er gået indtil videre.

Så mange minutter har Brøndbys fire udlejede spillere fået for deres klubber. Minutter i alle officielle kampe tæller med.

Justin Che (ADO Den Haag)

Den 20-årige amerikaner har været en besynderlig case indtil videre. På trods af overkommelig modstand på højrebacken (før Sean Klaibers tilgang) nåede han blot lidt over en måned på Vestegnen før, han blev udlejet til ADO Den Haag, der ligeledes er ejet af Global Football Holding.  

Den Haag ligger i øjeblikket på tredjepladsen i den næstbedste hollandske række, og de kæmper altså med om oprykning til Æresdivisionen.

For Den Haag står Che indtil videre noteret for 12 kampe – 11 i ligaen og en enkelt i pokalturneringen. Han er startet inde i ni af kampene, og han har tegnet sig for en enkelt assist.

Han missede en række kampe med en skade før vinterpausen, men han er nu tilbage. Han fik senest 16 minutter i Den Haags 5-3-sejr over De Graafschaap i årets første ligakamp i sidste weekend.

Carl Björk (IFK Norrköping)

Hvis der er én ting, Brøndby virkelig har manglet i denne sæson, så er det dybde i angrebet. Alligevel blev Carl Björk vurderet for dårlig og sendt til Sverige i midten af august. Han vendte hjem til sin gamle klub Norrköping, men skiftet har ikke umiddelbart været en succes.

Björk nåede blot 355 minutters Allsvenskan-fodbold fordelt på ni kampe i efteråret. Han startede inde i fire af dem uden at opnå fuld tid en eneste gang. I de ni kampe scorede han et enkelt mål. Derudover fik han en enkelt pokalkamp, hvori han scorede to gange imod Lucksta fra den fjerdebedste række.

Norrköping erstattede i december cheftræner Glenn Riddersholm med Andreas Alm, og Björk skal dermed overbevise en ny cheftræner om, at han fortjener mere spilletid i foråret.

Yousef Salech

Den unge angriber lignede en mand, der kunne stå foran et gennembrud for Brøndby i sommers efter den flotte sæson for HB Køge i fjor. Salech nåede dog kun tre korte indhop før, han også blev udlejet. Ligesom Che røg Salech til en GFH-ejet klub – SK Beveren fra den næstbedste række i Belgien.

Beveren ligger i øjeblikket på femtepladsen, fire point efter Beerschot på førstepladsen, og de kæmper med om oprykning til det fine selskab.

Salech har indtil videre tegnet sig for 16 kampe i denne sæson med 13 af dem i ligaen. Han er startet inde ti gange i alle turneringer. På trods af den pæne mængde spilletid er det stadig kun blevet til et enkelt mål. Det faldt tilbage i starten af september imod Standard Lieges andethold.

Christian Cappis (Molde)

Tre minutters spilletid for Brøndby nåede Christian Cappis i denne sæson før, at han blev udlejet til norske Molde i august. Det burde umiddelbart være let at slå det antal minutter i det norske, men det blev det ikke for Cappis.

Amerikaneren er tilbage i Brøndby nu, og med sig hjem fra Norge har han taget sig sølle 45 minutters spilletid fordelt på fire kampe – to i ligaen og to i Europa League. I alt nåede han at være med i Moldes kamptrup otte gange i efteråret. Han var derudover med til at vinde pokalturneringen med Molde, om end han ingen spilletid fik i pokalturneringen.

Det hører med til historien, at Cappis pådrog sig en skade i november og, at han først forventes tilbage i løbet af februar.


Tror du, at nogle af de fire udlejede spillere har en fremtid på Vestegnen, eller skal de sælges videre? Deltag i debatten herunder.


Vilfortpark.dk er en uafhængig hjemmeside om Brøndby. Vi dækker stort og småt fra vores smukke klub. Vi sætter en ære i at give en stemme til alle medlemmer af fanscenen. Du kan følge os på XFacebookYouTube og InstagramPå den måde kan du sikre dig, at du aldrig går glip af en opdatering fra os igen.

 | Website

Medgrundlægger af VilfortPark.dk tilbage i 2021 og redaktør her på siden. Jeg så min første Brøndby-kamp i 1997, og jeg fik mit første sæsonkort til 2005/06-sæsonen. Aktiv fan på Sydsiden og udebaner i Danmark og Europa frem til 2017. I dag magelig sæsonkortholder på langsiden.

Har dækket fodbold for flere medier i ind- og udland, og er blandt andet blevet publiceret i The Blizzard, The Moscow Times, These Football Times og citeret i BBC, The New Yorker, Talk Sport, P1, Radio 24syv, DR, Ekstra Bladet og mange andre steder i historier om fodbold.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments