De to vil supplere hinanden utrolig godt i angrebet, og jeg er sikker på at de vil score mange mål - René Meulensteen (Sagt om Hannes Sigurdsson og Giovanni Rector)

Tunesisk spamangreb på Brøndby – Paludans medie skaber kaos på Vestegnen

Brøndbys sociale medier bliver netop nu spammet af sure tunesere. Læs baggrunden for de mange sure beskeder her.

Fodboldspilleren Anis Ben Slimane i kamp for Brøndby IF imod Red Bull Salzburg.

Har du besøgt Brøndby IF’s sociale medier i de sidste to dage, har du formentlig bemærket, at der foregår noget underligt. Samtlige af klubbens opslag på sociale medier bliver i disse dage spammet af vrede emojis, fornærmelser og tunesiske flag efter, at nyheden om Anis Ben Slimane og Mathias Greves slagsmål er nået til Nordafrika. Her er hvad, du skal vide:

  • Tunesere har i de sidste to dage spammet Brøndbys sociale medier med vrede emojis og reaktioner
  • Slimane og hans familie er siden episoden blevet chikaneret groft med racistiske hadbeskeder af danske fodboldfans
  • Slimane bliver i Tunesien set som et offer for racisme
  • En artikel af Uwe Max Jensens fra mediet Frihedens Stemme bliver fremstillet som værende repræsentativt for Brøndby-fans’ generelle holdning
Screenshot fra Brøndbys Facebook-opslag om shuttlebusser før Superliga-kampen imod AC Horsens. Screenshot taget den 18/02 kl. 13.35.

Hvordan er voldssagen blevet omtalt i Tunesien?

Flere af Tunesiens store sportsmedier har dækket sagen om Slimane og Greve. Størstedelen af dem bruger et billede fra mediet Frihedens Stemme, hvor Rasmus Paludan er ansvarshavende redaktør. Artiklen ”Muslim fra Tunesien politianmeldt for vold” er skrevet af den tidligere Stram Kurs-politiker Uwe Max Jensen, og han bruger et billede af Slimane under overskriften vises sammen med et tunesisk flag og teksten ’muslim’. Flere artikler citerer også denne historie samt dele af kommentarsporet, der naturligvis hverken er repræsentativt for Brøndby-fans eller danskere.

Screenshot fra mediet touwensa.com’s artikel. Artiklens overskrift er (ifølge Google Translate) “Racistisk kampagne fra Brøndby-fans for at udvise Slimane”.

Der henvises fra de tunesiske medier også til Slimanes Instagram-opslag, hvor han beskriver den racistiske chikane hans familie og ham selv har modtaget. Det bliver endda rapporteret, at Brøndby-fans skulle benytte sig af hashtagget #udvismuslimenfraklubben – noget VilfortPark.dk ikke har været i stand til at verificere på hverken Facebook, Twitter eller Instagram.

Selve episoden med Greve lader ikke til at være velrapporteret i de tunesiske medier. Vi har ingen artikler fundet om slaget imod Greve den 14. februar. De første artikler blev skrevet, da Slimane genaktiverede sin Instagram-konto og delte sin historie om racistisk chikane.

LÆS OGSÅ: Da Brøndby reddede zambisk fodbold efter landets største tragedie

Baggrundshistorie

Danske medier kunne den 14. februar fortælle, at der havde været håndgemæng mellem Slimane og Greve ved træningen. Her spillede Brøndby en intern træningskamp, der blev overværet af omkring 50 personer, heriblandt fans, agenter og journalister.

Ved denne træningskamp skulle Slimane have lavet en hård tackling på Greve, hvilket fik dem op at toppes. Efter kampens afslutning skulle Slimane efter sigende have givet Greve et slag i ansigtet.

En ukendt person anmeldte efterfølgende Slimane for vold til politiet. Sagen blev dog hurtigt droppet, da Vestegnens Politi ikke vurderede, at hændelsen var en overtrædelse af straffelovens bestemmelser.

Det er ikke kommet frem, hvorvidt nogle af parterne er blevet straffet af klubben. Sportsdirektør Carsten V. Jensen og cheftræner Jesper Sørensen har begge sagt, at sagen vil blive håndteret internt.


Vilfortpark.dk er en uafhængig hjemmeside om Brøndby. Vi dækker stort og småt fra vores smukke klub, og vi sætter en ære i at give en stemme til alle medlemmer af den gule og blå familie med noget på hjertet.

Du kan følge os på Twitter, Facebook, YouTube og Instagram, og på den måde sikre dig, at du aldrig går glip af en opdatering fra os igen.

 | Website

Medgrundlægger af VilfortPark.dk tilbage i 2021 og redaktør her på siden. Jeg så min første Brøndby-kamp i 1997, og jeg fik mit første sæsonkort til 2005/06-sæsonen. Aktiv fan på Sydsiden og udebaner i Danmark og Europa frem til 2017. I dag magelig sæsonkortholder på langsiden.

Har dækket fodbold for flere medier i ind- og udland, og er blandt andet blevet publiceret i The Blizzard, The Moscow Times, These Football Times og citeret i BBC, The New Yorker, Talk Sport, P1, Radio 24syv, DR, Ekstra Bladet og mange andre steder i historier om fodbold.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments