Jeg glæder mig virkelig meget til i aften, og det bliver meget specielt at løbe ind på Brøndby Stadion. Det har jeg drømt om siden, jeg var knægt og løb rundt og spillede på banerne i Brøndby. - Nicolai Boilesen (Sagt før en træningskamp mellem Ajax og Brøndby på Vilfort Park i 2011)

Lynanalyse af Hermansen-salget: Et transfermæssigt paradigmeskifte

I denne lynanalyse af Mads Hermansen-salget ser vi nærmere på, hvad salget betyder for Brøndby samt, hvem der skal tage over som førstemålmand.

Brøndby-målmand Mads Hermansen

Dagen alle Brøndby-fans vidste ville komme før eller siden er oprindet, og målmand Mads Hermansen er nu fortid på Vestegnen. Den sympatisk målmand er ny spiller i engelske Leicester City, som han skal være med til at hjælpe tilbage til Premier League efter sidste sæsons nedrykning.

Salget af Hermansen er et af de største i Brøndbys historie, og han er klubbens andet store salg denne sommer efter Anis Ben Slimane, der også skiftede til engelsk fodbold.

Her er alt du skal vide om Mads Hermansen-salget til Leicester:

  • Mads Hermansen har spillet 70 officielle kampe for Brøndby
  • Han kom til Brøndby fra fynske Næsby i 2015
  • Han fik debut for Brøndby i 2020
  • Han var reservemålmand for Marvin Schwäbe i mesterskabssæsonen
  • Kun Patrik Carlgren og Lucas Lund Pedersen har flere redninger i Superligaen over de seneste to sæsoner end Hermansen
Brøndbys største salg:

Daniel Agger (Liverpool) – 65 mio. kr.
Jesper Lindstrøm (Eintracht Frankfurt) – 52 mio. kr.
Ebbe Sand (Schalke 04) – 38 mio. kr.
Johan Elmander (Toulouse) – 37 mio. kr.
Thomas Kahlenberg (Auxerre) – 37 mio. kr.
Morten Frendrup (Genoa) – 28 mio. kr.
Christian Nørgaard (Fiorentina) – 26 mio. kr.
Frederik Rønnow (Eintracht Frankfurt) – 21 mio. kr.
Anis Ben Slimane (Sheffield United) – 20 mio. kr.
Hany Mukhtar (Nashville) – 19 mio. kr.
Mikael Uhre (Philadelphia Union) – 18 mio. kr.

*Alle salgssummer er fra Transfermarkt

Skal man være tilfreds med salgsprisen?

Mads Hermansen er langt fra den første ekstraordinære målmand, Brøndby sælger til udlandet. Tværtimod kan man sige, at han er et led i en smuk tradition af unge målmænd, der etablerer sig i Brøndby og bliver solgt til store udenlandske klubber.

LÆS OGSÅ: 2012/2013-sæsonen: Det unikke sammenhold reddede Brøndby

Før Hermansen har Peter Schmeichel, Casper Ankergreen, Stephan Andersen, Lukas Hradecky, Frederik Rønnow og Marvin Schwäbe taget turen fra at være Brøndbys nummer 1 til lukrative europæiske adresser.

Den store forskel på Hermansen og de tre seneste Brøndby-målmænd er dog, at klubben her scorer en seriøs transfersum. Leicester-salget er et af de største i Brøndbys historie, imens både Rønnow og Hradecky gik for småpenge i forhold til deres niveau og potentiale, og Schwäbe forsvandt på en fri transfer.

CV og Brøndby viser rettidig omhu med Hermansen ved at opsøge salget to år før kontraktudløb. Dermed har vi for en gangs skyld haft gode kort på hånden ved forhandlingerne. Med Global Football Holdings’ indtog har Brøndby derudover råd til at afslå skambud. Begge faktorer ses tydeligt på salgsprisen.

At Brøndby får en transfersum i topklassen for en målmand med meget begrænset europæisk erfaring er en flot præstation. Det samme er det at sælge til en klub som Leicester, der er kendt for sin rekruttering. Dette især, når man husker på, at Superliga-målmænd typisk ikke ender i samme prisklasse som markspillerne.

LÆS OGSÅ: U17-mesterskabet: Hvad kan historien lære os om potentialet?

Hermansen-salget kan altså vise sig som en milepæl i Brøndbys historie. Forhåbentlig er det begyndelsen på en tid, hvor de bedste spillere ikke længere går for småpenge kort før kontraktudløb.

Mads Hermansen griber en bold i en kamp for Brøndby imod Red Bull Salzburg i 2021.
Foto: Werner100359/Wiki Commons

Hvem skal tage over efter Hermansen?

Mange har regnet 21-årige Jonathan Ægidius som den naturlige arvtager efter Mads Hermansen. Den unge målmand ankom til Vestegnen under stor fanfare fra Lyngby i 2021. Han har været fast målmand på DBU’s ungdomslandshold, og han var i marts med på U21-landsholdet som reserve.

På trods af dette lader Ægidius ikke til at have overbevist Jesper Sørensen om, at han skal starte. Ægidius har ikke formået at overhale erfarne Thomas Mikkelsen i det interne målmandshierarki. Det er da også Mikkelsen, der er startet inde i sommerens træningskampe, hvilket er et tydeligt signal fra træner-teamet. Ægidius fik først spilletid i gårsdagens kamp imod B93 sammen med resten af reserverne. Mikkelsen er altså lige nu er Brøndbys ubestridte førstemålmand.

Det betyder dog næppe, at han vil holde den rolle i lang tid. Carsten V. Jensen er efter sigende på desperat målmandsjagt. Ifølge danske medier har han især set sig varm på Viborgs Lucas Lund Pedersen. Den 23-årige keeper sluttede sidste sæson med næstflest redninger af alle Superliga-målmænd, og han havde også den næsthøjeste redningsprocent af alle målmænd med mindst ti spillede kampe.

LÆS OGSÅ: Ekspert om Justin Che: Brøndby får en hurtig og offensiv back

Brøndby har også vist interesse i AZ Alkmaar-keeperen Peter Vindahl, hvis man skal tro Ekstra Bladet. Den 25-årige målmand, der flere gange har ageret reservemålmand på landsholdet, mistede i sidste sæson sin startplads i Holland. Han spillede foråret udlånt til Nürnberg i 2. Bundesliga, men han er nu tilbage i AZ og skal finde en ny klub.

En tredje mulighed, der dog ikke er skrevet om i medierne endnu, kunne være U21-landsholdsmålmanden Andreas Jungdal. Han er er fri på markedet efter, at hans kontrakt med AC Milan udløb for små tre uger siden. Han spillede seks kampe i den østrigske Bundesliga i foråret for Rheindorf Altach på leje.

Superliga-starten er lige rundt om hjørnet, og det virker sandsynligt, at det bliver med Mikkelsen på mål. Han holder dog næppe pladsen i lang tid, da en ny målmand nu vil være førsteprioritet på transfermarkedet. Det kan ydermere åbne op for, at Ægidius endnu en gang bliver udlejet.

Hvem håber du på, at Brøndby henter som erstatning for Hermansen? Del din holdning i kommentarsporet forneden.


Vilfortpark.dk er en uafhængig hjemmeside om Brøndby. Vi dækker stort og småt fra vores smukke klub, og vi sætter en ære i at give en stemme til alle medlemmer af den gule og blå familie med noget på hjertet. Du kan følge os på TwitterFacebookYouTube og Instagram, og på den måde sikre dig, at du aldrig går glip af en opdatering fra os igen.

 | Website

Medgrundlægger af VilfortPark.dk tilbage i 2021 og redaktør her på siden. Jeg så min første Brøndby-kamp i 1997, og jeg fik mit første sæsonkort til 2005/06-sæsonen. Aktiv fan på Sydsiden og udebaner i Danmark og Europa frem til 2017. I dag magelig sæsonkortholder på langsiden.

Har dækket fodbold for flere medier i ind- og udland, og er blandt andet blevet publiceret i The Blizzard, The Moscow Times, These Football Times og citeret i BBC, The New Yorker, Talk Sport, P1, Radio 24syv, DR, Ekstra Bladet og mange andre steder i historier om fodbold.

Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Thorbjørn Findsen
Thorbjørn Findsen
1 year ago

Andreas Jungdal er en spændes kandidat at sætte i spil. Men Lucas Lund har så gode stats, at han må være 1. Prioritet. Gi’ ham 3 – 3 1/2 år og lad ham flyve afsted efter 2 år

Florian Rex
Florian Rex
1 year ago

Lucas Lund vil være fin, men jeg tænker at VFF vil have 10 – 15 mill. for ham og det er for meget i min optik. Ellers er Peter Vindahl oplagt, ellers Patrik Gunnarsson fra vores venskabsklub Viking.