Statistik er som et miniskørt. Det giver gode ideer, men skjuler det vigtigste. - Ebbe Skovdahl

Dumme jydefans

Sange » Dumme jydefans
Brøndby IF
Fra Vestegnen
Vi hader alle de andre
Dumme jydefans
Vi skærer halsen over
På alle de andre
Dumme jydefans
Huh, huh, huha, huha

Sangen Dumme jydefans så lyset for første gang i starten af 2010’erne. I perioder blev den ironisk brugt af den uofficielle fanscene som hadesang imod jyske Brøndby-fans, der ikke blev ansæt som værende “ægte”. Sidenhen har Dumme jydefans i stedet vundet popularitet på tribunen som en sang imod fans af de jyske klubber.

Når sangen synges på Sydsiden såvel som udebaneafsnit, skal de enkelte linjer råbes med fuld kraft og ikke synges. Ligeledes skal “hu ha”-delen råbes højt og skal trækkes ud, imens der klappes imellem hvert råb.

Sangen holdt en længere pause fra tribunen i slutningen af 2010’erne og starten af 2020’erne inden, at den for alvor blev genoplivet i foråret 2022.

Brøndby fans udenfor de uofficielle grupperinger som Fri Sport og Alpha har ofte kritiseret sangen for den voldelige tekst. Dette har været et hyppigt debatteret emne på både sociale medier såvel som SSO. Derudover har flere jyske Brøndby-fans kritiseret sangen, da de har set den som et angreb på deres passion og kærlighed for klubben.

Sangen bruges typisk til at vise, hvordan de gul-blå fans er bedre end de jyske nørder. Hvordan de er mere ægte og ikke anerkender jydernes passion for deres klubber.