De har jo nogle personligheder, der tiltrækker den kulørte presses interesse. - Jes Høgh (Sagt om FCK's spillere i 1994)

Brøndby IF – er de på vej til toppen og mesterskabet i 2023/2024-sæsonen?

Mange fodboldengagerede fans, der elsker Superligaen – og især Brøndby IF-fans – spekulerer nok meget over, om Brøndby IF for alvor går hen og vinder det danske mesterskab i sæsonen 2023/2024. Brøndby IF ligger jo i toppen af tabellen og slås med de blå/hvide løver fra København samt ulvene fra Jyllands hede, FC Midtjylland, som begge har

Blåt billede

Mange fodboldengagerede fans, der elsker Superligaen – og især Brøndby IF-fans – spekulerer nok meget over, om Brøndby IF for alvor går hen og vinder det danske mesterskab i sæsonen 2023/2024. Brøndby IF ligger jo i toppen af tabellen og slås med de blå/hvide løver fra København samt ulvene fra Jyllands hede, FC Midtjylland, som begge har mandskaber, der kan konkurrere til det sidste om guldet mod Vestegnens stærke dreng. Så hvem går hen og vinder mesterskabet – bliver det Brøndby IF, der i sidste ende nupper guldet? Det kigger vi på i denne artikel, hvor vi kommer ind på Brøndby IF’s fordele og ulemper frem mod mesterskabet.

Brøndby IF’s sæson indtil nu

Brøndby IF har siden starten af sæsonen buldret derudaf og vist den dominans, som mange nok kender dem for, da de i 2021 vandt deres seneste mesterskab. Derfor skal man også have en vis respekt for holdet, som udviser en særklasse inden for moderne fodbold, når de går ind på deres berømte hjemmebane eller overtager diverse udebaner rundt om i Danmark. Med spillere fra den øverste hylde i Danmark samt fra udlandet, har Brøndby IF stået knivskarpt gennem sæsonen. Og med en taktisk klog Jesper Sørensen som cheftræner – som ved sin side har en af landets bedste trænerstaber – står Brøndby IF også knivskarpt udenfor banen. Sammen har de skabt et Brøndby IF-hold, der efter 28 kampe har vundet 16 kampe, spillet 8 uafgjorte og kun tabt 4 kampe. Derfor er oddsene også med dem, når de går ind på banen næste gang, nu hvor de ligger på førstepladsen og ikke har mange kampe igen.

Hvad taler for guld til Vestegnen?

Det, der taler for guld til Vestegnen, er helt sikkert Brøndby IF’s stærke offensive spil. Holdet har været målfarlige og har konstant skabt farlige chancer foran modstandernes mål. Ligeledes består holdet af en midtbane, som konstant forsyner angriberne med gode afleveringer, åbenlyse chancer og formstærke opspilsstationer, der gør mulighederne for at score endnu flere mål større.

En anden faktor, man også kan påpege ved Brøndby IF, er holdets bredde og dybte. Med talentfulde spillere på mange af positionerne på banen, ser Brøndby IF stærke ud mod mange af holdene. Det har især været til stor gavn under skadesperioder, hvor Jesper Sørensen og resten af trænerstaben har kunnet udvise og sætte momentum for holdet og føre Brøndy IF endnu mere mod sejrskurs, når de har skullet bevise deres værd – og mon ikke, at det forstætter.

Sidst, men ikke mindst, er der også noget helt andet, der taler for, at guldet sagtens kan ende i hænderne på Brøndby IF – nemlig deres overbevisende spil mod topklubberne. Både mod hold som FCK og FC Midtjylland samt AGF og Silkeborg IF og FC Nordsjælland har Brøndby IF vist, at de sagtens kan vinde kampene. Med deres sidste store overraskelse i Parken d. 1. april, viste Brøndby IF, at især FCK ikke skal regne med at komme nemt til guldet – at der vil blive kæmpet til det sidste.

Eventuelle udfordringer, som Brøndby IF står overfor

Det der kan blive en hæmsko for Brøndby IF’s vej mod mesterskabet – ligesom det kan for så mange andre hold – er flere skadesproblemer. Alt for mange skader på vigtige positioner eller blandt vigtige spillere kan altid spille en afgørende rolle. Hvis målfarlige angribere eller formstærke forsvarsspillere pludseligt sidder ude, kan selv de mindste marginaler afgøre kampe, som desværre kan ende med flere nederlag eller tabte point på stribe. 

Et andet problem kan også blive, hvis flere af de andre klubber i top 6 får blod på tanden. Hvis enten FCK eller FC MIdtjylland – eller for den sags skyld et af de andre hold – først begynder at komme ind i en god stime af målscoringer eller sejre på stribe, kan Brøndby IF ikke føle sig sikre på, at guldet går deres vej. De kan stå overfor kun at have 1-2 potentielle modstandere om guldet til pludseligt at have 5-6 hold, der jagter dem lige i hælene. 

Brøndbys chancer

Trods mulige problemer som skader eller formdyk blandt spillere, der kan opstå for Brøndby IF, må man konstatere – om man er Brøndby IF-fan eller ej – at Brøndby IF står med mange gode kort på hånden. For Brøndby IF består af et rigtig godt mandskab, der kan være på vej mod mesterskabet, fordi de har et af Superligaens bedste forsvar og angreb. Derfor er der altså flere faktorer, der peger på, at guldet sagtens kan ende i hænderne på drengene fra Vestegnen.

Vilfort Park logo
 | Website

VilfortPark.dk er en hjemmeside om Brøndby IF. Vi publicerer kritisk indhold om klubben, giver vores medfans en mulighed for at få deres holdninger hørt og fortæller om klubbens historie.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments