Er du ikke god, så er du her ikke, så enkelt er det. - Joseph Elanga (Sagt da han skiftede til Brøndby)

Er Jesper Sørensens Brøndby-glas halvt tomt eller fyldt?

Debatindlæg fra Robin Julsgaard om, hvilken retning Brøndby går i under Jesper Sørensen og, hvorvidt klubbens fans skal være optimister eller ej.

Brøndby Stadion

Der er tusind tanker om Brøndby, og så er der tusindvis mere. Vores klub er genstand for snak, diskussion og holdninger, om man er fan af Brøndby eller ej.

Jeg ser mange mene, at vi er på vej i den rigtige retning. Lige så mange ser jeg, der mener det modsatte. Og så er der dem, der slet ikke kan se nogen retning – hverken rigtig eller forkert.

På Twitter har jeg lavet et opslag, hvor jeg udpensler mine tanker om klubben.

Her følger en uddybning af de tanker.

Glasset er halvt fyldt

Fem sejre i syv kampe giver et pointgennemsnit på 2,14 pr. kamp. Det er i høj grad godkendt. Tre kampe uden mål imod af de seneste fire er også godkendt – og endnu mere end godkendt, når der samlet har været 4,18 xG imod (1,75 mod Vejle, 1,1 mod FCM, 0,48 mod Lyngby og 0,85 mod Randers, stats fra FotMob). Det vidner om, at vi har fået en defensiv, der er bedre til at lukke af.

Man kan mene om 3/5-backkæden, hvad man vil, men dens store styrke bør være defensiv stabilitet. Det har vi fået fra de tre centrale. De to wingbacks kommer vi tilbage til.

Ser vi på spillet med bolden, er vi blevet langt mere sikre i den første fase af spillet. Holdt op mod skrækeksemplet, som var det smertelige 0-4-nederlag hjemme mod Randers i seneste sæson, har vi flyttet os kilometervis. Dét er grundstenen i Jesper Sørensens “nye” Brøndby.

For spillet forplanter sig i fase to, hvor især Daniel Wass har fundet sin plads som en form for Pirlo-6’er, der leder og fordeler spillet.

Jesper Sørensen har fået kritik for sin manglende “game management”. Her har han nu fundet et greb, om end det er simpelt. Ved at skifte fra to angribere og en 10’er til en angriber og to 10’ere undervejs i kampene, formår han at vinde slaget om mellemrummet på sidste tredjedel af banen, når modstanderen er blevet træt af at kæmpe fysisk med Ohi Omoijuanfo og i dybden med Mathias Kvistgaarden.

Glasset er halvt tomt

Mens der er ros til Jesper Sørensen og spillerne for fase 1 og 2, er der kritik af fase 3. På grund af omlægningen til possession-orienteret fodbold finder vi os tit i situationer, hvor modstanderen står med mange mand i defensive positioner. Her mangler vi lige nu kreativitet, fart i boldomgangen og driblefærdigheder til at udfordre den organisation.

Til den problemstilling kan tilskrives to yderligere ting: Vores angribere og vores wingbacks bidrager meget lidt i pasningsspillet. Og jo, det er blevet bedre med Marko Divkovic, der kan udfordre på sidste tredjedel, og ja, Sean Klaiber skal vi lige se an. Men indtil videre har Blas Riveros, før sin retur til Sydamerika, og Kevan Mensah ikke bidraget meget. Læg dertil, at Kvistgaarden mere er en dybdeløber end en boldmodtager samt, at Ohi bruger sin fysik til sin egen fordel og knapt så meget holdet, og så er der mange punkter, som gør gennembrudsspillet på sidste linje svært.

Sådan fylder vi glasset

Problemer kan selvfølgelig løses. Her har mange, jeg selv iblandt, skreget efter nye wingbacks. Det har vi fået i Divkovic, som indtil videre har lagt Brøndby-fans og Superligaen ned, og Klaiber. Sidstnævnte kommer formentlig til at starte alle de kampe, hvor han vurderes fit. Det ser jeg frem til.

Hvor Jesper Sørensen skal have ros for at begynde at gøre noget undervejs i kampene, synes jeg, at han skal vende sin model om: Vi skal starte i 3-4-3 og til sidst kunne smide en angriber ind. Det vil undervejs i kampene gøre os endnu mere boldsikre. Og til kritikere, der mener, at Vallys er bedst, når han ligger alene som 10’er, vil jeg bare henvise til samtlige af hans magtpræstationer i Silkeborg, hvor han var venstre 10’er. Så jo, han kan godt spille sammen med en anden.

Sidst er der vores største problem: Gennembrudsfasen. Vi mangler ganske enkelt spillere, der kan udfordre sin mand og skabe lokalt overtal. Om der skal nye spillere til, eller om de spillere er i truppen allerede, må tiden vise.

Er du enig med Robins syn på de spillemæssige løsninger, og hvordan ser du den nuværende situation? Del din holdning i kommentarsporet forneden.


Alle indlæg i Tribunens Stemme er skrevet af Brøndby-fans. Holdningerne i artiklen repræsenterer ikke nødvendigvis VilfortPark.dks holdninger.

Formålet er at give alle Brøndby-fans en platform, hvorfra de kan bidrage til debatten omkring vores klub. Hvis du har noget, du brænder for og vil skrive om, vil vi meget gerne høre fra dig. Du kan kontakte os her.

Vi håber at mange fans vil deltage diskussionerne her på VilfortPark.dk. Vi opfordrer dog alle til at holde en ordentlig tone, og vi forbeholder os retten til at slette indlæg fra folk, der går over stregen.

+ posts

Brøndbyfan siden 1998, da de besøgte et lokalt hold, der havde 75-års jubilæum, og slog dem 18-1. Siden den dag har hjertet været gult og blåt.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments