Jan Bech soerger for at vi kommer styrket ud af dette vindue. - Oscar (På SSO)

fck-fans handler ulovlig pyroteknik på Facebook

VilfortPark afslører, at fck-fans hyppigt handler med ulovlig pyroteknik i Facebook-gruppe. Se beviserne her.

fck fans invaderer banen efter pokalfinalen i 2022.

Den 16. marts fik fck en bøde på 100.000 kroner for at have affyret i omegnen af 60 romerlys af ved deres udekamp imod AC Horsens. Den store mængde pyroteknik afbrød kortvarigt kampen.

En del af den affyrede pyroteknik fra den kamp, såvel som tidligere fck-kampe, kan meget vel være blevet handlet gennem Facebook-gruppen FCK-PYROTEKNIK.

VilfortPark har gennem det seneste år holdt øje med Facebook-gruppen og observeret, hvordan fck-fans herinde køber, sælger og diskuterer ulovlig pyroteknik.

Sådan gjorde vi:

I foråret 2022 oprettede VilfortPark en muldvarpeprofil på Facebook. Med denne blev vi medlem af FCK-Pyroteknik gruppen og fulgte med.

Siden dengang har vi dokumenteret handlen af ulovlig pyroteknik blandt fck-fans, der holder til på Sektion 12 i Telia Parken.

Vi har ikke kommenteret opslag eller oprettet egne opslag i gruppen.

Da flere af gruppens medlemmer er åbenlyst under 18 år, har vi valgt at censurere navnene.

Opslagene er i skrivende stund stadig tilgængelige i Facebook-gruppen.

I gruppens officielle beskrivelse kan man blandt andet læse, at ”alle fck fans er velkomne! Det er en sjov gruppe med engagerede mennesker, unge som gamle, som alle har kærligheden til klubben til fælles”.

Virkeligheden er dog, at gruppen er mere end blot sjov og engagerede mennesker med kærlighed til underholdningskoncerner fra Østerbro.

Som det ses på ovenstående billeder, benyttes gruppen af sælgere til at sælge ulovlig pyroteknik. Sælgerne er så komfortable i gruppen, at de endda frit poster deres telefonnumre. Det er tydeligvis god forretning at sælge pyroteknik til de fyrværkerihungrende københavnere.

Ud fra billederne ligner det, at der både bliver solgt romerlys, røgbomber og kanonslag i gruppen. Alt sammen er ulovligt på danske stadions såvel som det resterende samfund.

Det skal dog retfærdigvis nævnes, at ovenstående sælger ser ud til at have stoppet sin forretning. I hvert fald er der ikke blevet uploadet denne type billeder siden 2019.

I dag benyttes gruppen i stedet primært til at efterspørge pyroteknik, hvorefter den formentlig handles privat over Messenger eller lignende. Derudover bliver der udvekslet erfaringer om, hvorfra man kan skaffe sig pyroteknik.

Screenshot fra Facebook-gruppen FCK-pyroteknik. Screenshot er taget den 23. marts 2023.
Screenshot fra Facebook-gruppen FCK-pyroteknik. Screenshot er taget den 23. marts 2023.
Screenshot fra Facebook-gruppen FCK-pyroteknik. Screenshot er taget den 23. marts 2023.
Screenshot fra Facebook-gruppen FCK-pyroteknik. Screenshot er taget den 23. marts 2023.

Opslagene med handel af pyroteknik går helt tilbage til sommeren 2014, så gruppen har været benyttet i små ni år efterhånden. Siden dengang har fck samlet fået flere millioner af kroner i bøder som følge af ulovlig pyroteknik på tribunen, og en del af den er formentlig handlet gennem denne Facebook-gruppe.

Vilfort Park logo
 | Website

VilfortPark.dk er en hjemmeside om Brøndby IF. Vi publicerer kritisk indhold om klubben, giver vores medfans en mulighed for at få deres holdninger hørt og fortæller om klubbens historie.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments