Brøndby er min klub i Danmark , og hvis jeg skal væk herfra, må de smide mig ud - Martin Retov (Sagt i 2008, hvor Retov blev spurgt, hvorvidt kaosset i klubben kunne få ham til at skifte klub)

Brøndby Stadion coronapas – Regler og teststeder

Mandag den 8. november genindførte statsminister Mette Frederiksen coronapasset i Danmark. Det betyder, at man nu igen skal huske coronapas, når man skal se fodbold på Brøndby Stadion. Men hvad siger reglerne helt præcis? Vilfortpark.dk giver dig her den fulde oversigt over, Brøndby Stadion coronaregler og coronapas, så du kan komme til fodbold uden problemer.

Indgangen til Sydsiden på Brøndby Stadion, hvor fans nu skal vise coronapas for at komme ind.

Mandag den 8. november genindførte statsminister Mette Frederiksen coronapasset i Danmark. Det betyder, at man nu igen skal huske coronapas, når man skal se fodbold på Brøndby Stadion. Men hvad siger reglerne helt præcis? Vilfortpark.dk giver dig her den fulde oversigt over, Brøndby Stadion coronaregler og coronapas, så du kan komme til fodbold uden problemer. Denne artikel er senest opdateret inden Lyon-kampen på Brøndby Stadion, og du finder altså de seneste corona retningslinjer her. Du skal bruge coronapas til de resterende Brøndby-kampe i 2021.

Hvad er coronapas?

Et coronapas bruges til at dokumentere, at du enten er vaccineret imod corona, tidligere har været smittet eller, at du for nylig er blevet testet negativ ved en coronatest.

Dette er gyldigt coronapas på Brøndby Stadion:

  • Vaccine
  • Negativ PCR test (gyldig 96 timer efter testtidspunkt)
  • Negativ antigen test/kviktest (gyldig i 72 timer efter testtidspunkt)
  • Immunitet efter tidligere smitte med Covid-19 (gyldig fra 14 dage til 180 dage efter positiv PCR test)

Du skal selvfølgelig kunne dokumentere en af ovenstående ting. Dette gør du som sagt med det såkaldte coronapas. Du kan fremvise dit coronapas ved indgangen til Brøndby Stadion på to måder:

  1. Fremvisning af QB-kode i Coronapas-appen
  2. Fremvisning af billed ID + printet coronapas hentet på Sundhed.dk

Du kan enten have et digitalt coronapas på din mobiltelefon i coronapas-appen, eller det kan være et printet dokument, der beviser din status. Begge dele tæller som Brøndby Stadion coronapas, og giver dig altså adgang til fodboldkampen. Det er dog værd at bemærke, at det er en god idé at have billed-ID med sammen med dit coronapas, da du kan blive bedt om at fremvise dette for at bekræfte din identitet.

Det er værd at bemærke, at du først får dit coronapas ved vaccine 14 dage efter, at du er blevet færdigvaccineret. Herefter er det gyldigt i seks måneder. Det er værd at bemærke, at regeringen har nedsat gyldighedsperioden fra 12 måneder.

Hvis dit coronapas er en negativ test, vil den ved en PCR-test være gyldig i 96 timer efter testtidspunktet, og ved en antigen-test være gyldig i 72 timer efter testtidspunktet.

Sidst men ikke mindst kan dit coronapas som sagt være et bevis på, at du tidligere har været smittet og, at du nu er kommet dig.

Coronapas-appen

De fleste danskere benytter sig af coronapas-appen. Denne findes til både Android og iOS og kan altså bruges på alle typer smartphones. Den kan benyttes af alle med NemID/MitID, og den kan altså downloades i Google Play eller Apple App Store.

Det eneste du skal sørge for i forbindelse med Brøndby Stadion coronapas er at have strøm på din smartphone eller have printet dit bevis. Det er altså yderst simpelt at komme ind.

Brøndby Stadion coronaregler

Det er endnu ikke sikkert, hvordan Brøndby Stadion tackler det nye krav om coronapas. Denne artikel vil dog blive opdateret løbende i takt med, at reglerne opdateres. Dermed vil du altid kunne finde den nyeste information om Brøndby Stadion coronapas her.

Unge under 15 år er fritaget fra krav om Brøndby Stadion coronapas. I foråret var aldersgrænsen 16 år, men den er altså blevet nedsat med et enkelt år.

Selv unge under 15 år skal dog fremvise billed-ID ved indgangen. Det samme skal andre personer, der af forskellige årsager er undtaget krav om coronapas ved Brøndby Stadion.

Selvom Brøndby efterhånden er blevet rigtig gode til at håndtere fodboldkampe under pandemien og tjekke coronapas, så forventes der længere køer ved kampene fremover. Derfor er det en god idé at komme ekstra tidligt til stadion for at mindske presset på indgangene. Derudover anbefales det fra klubben side, at du printer dine billetter hjemmefra i stedet for at bruge mobilen. Sidst men ikke mindst bedes du om at have dit coronapas klar, når du når frem til indgangen.

Hvor længe skal jeg bruge coronapas på Brøndby Stadion?

Det er endnu uvidst, hvor længe epidemiloven og kravet om coronapas gælder. Regeringen har dog foreslået en periode på fire måneder, hvilket altså med sikkerhed dækker resten af efterårssæsonen.

Herefter må vi væbne os med tålmodighed og se situationen i foråret an. Forhåbentlig vil restriktionerne være væk, når Brøndby møder Midtjylland den 20. februar i den første kamp efter vinterpausen, men på nuværende tidspunkt er det umuligt at spå om.

Kan jeg komme på Brøndby Stadion som uvaccineret?

Du kan sagtens komme til fodbold på Brøndby Stadion uden at være vaccineret. Dette gælder både, hvis du har modtaget et eller ingen stik.

Du skal dog kunne fremvise et coronapas ved indgangen til Brøndby Stadion. Men som nævnt tidligere i denne tekst, kan dette sagtens fås ved blot at blive testet. Dermed er der intet vaccinekrav på Brøndby Stadion, og du kan altså frit tage til fodbold, så længe du kan bevise, at du ikke er syg.

Kapacitet under corona

Det er endnu uvist, hvor mange tilskuere, der vil blive lukket ind nu, hvor Covid-19 igen er en samfundstruende sygdom. Vi så i foråret, at kapaciteten var kraftigt nedsat, og dette kan sagtens blive tilfældet igen. Forhåbentlig kan Brøndby Stadion dog køre med normal kapacitet så længe, at alle tilskuerne har coronapas.

Så snart der er noget nyt ude om dette, bliver denne artikel naturligvis opdateret.

Corona teststeder i Brøndby

Hvis du ikke er vaccineret, og du ikke lige har en frisk coronatest på dig, så findes der flere teststeder omkring Brøndby Stadion.

Det forventes at flere og flere testcentre vil åbne i de næste par uger, nu hvor corona igen tages seriøst som samfundstrussel. Dermed vil nedenstående liste over Brøndby Stadion corona teststeder også løbende blive udvidet.

I skrivende stund kan du blive testet følgende steder:

Glostrup:

I Glostrup kan du få foretaget PCR-test på følgende adresser:

Christianevej 2, 2600 Glostrup

Der er både mulighed for walk-in samt tidsbestilling her. Testcentret har åbent fra 08-14 mandag, onsdag, fredag og søndag, og fra 15-21 tirsdag, torsdag og lørdag.

Derudover kan du få foretaget en antigen-test på følgende adresser:

Hovedvejen 81, 2600 Glostrup

Her er der ikke tidsbestilling. Du møder altså bare op. Der er åbent fra 8-20 i alle hverdage og fra 10-18 lørdag og søndag.

Brøndbyøster:

I Brøndbyøster kan du i skrivende stund få foretaget en PCR-test på følgende adresser:

Nygårds Plads 31, 2605 Brøndby

Du kan både bestille tid og lave walk-in her. Åbningstiderne er fra 8-13.45 mandag, onsdag, fredag og søndag og fra 15.15-20 tirsdag, torsdag og søndag.

Du kan til hver en tid finde den fulde liste over coronatestcentre i Danmark her.

Vilfort Park logo
 | Website

VilfortPark.dk er en hjemmeside om Brøndby IF. Vi publicerer kritisk indhold om klubben, giver vores medfans en mulighed for at få deres holdninger hørt og fortæller om klubbens historie.